Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:596583
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 34 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Mārketinga komunikācijas   
1.1.  Mārketinga jēdziens, attīstība un nozīme uzņēmuma darbībā   
1.2.  Mārketinga komunikāciju process   
2.  Efektīvo mārketinga komunikāciju izstrādāšana   
2.1.  Mārketinga plāns – struktūra un galvenie jautājumi   
2.2.  Mērķauditorijas noteikšana   
2.3.  Komunikācijas mērķu formulēšana un ziņojuma izstrāde   
2.4.  Komunikācijas kanālu un virzīšanas metožu izvēle   
3.  Produkta virzīšanas metodes   
3.1.  Reklāma   
3.1.1.  Vides reklāma   
3.1.2.  Reklāma presē   
3.1.3.  Audio reklāma   
3.1.4.  Video reklāma   
3.2.  Noieta stimulēšana   
3.3.  Personiskā apkalpošana   
3.4.  Sabiedriskās attiecības   
4.  AS „Tukuma piens” produkcijas virzīšana Latvijas tirgū   
4.1.  AS “Tukuma piens” un tā sortiments   
4.2.  Jogurta tirgus segmenta raksturojums   
4.3.  AS "Tukuma Piens" jogurtu virzīšanas pasākumi   
4.3.1.  Tiešās pārdošanas pasākumi   
4.3.2.  Noieta stimulēšanas pasākumi   
4.3.3.  AS "Tukuma Piens" produkcijas reklāma   
4.3.4.  Sabiedrisko attiecību veidošana AS "Tukuma Piens"   
  Secinājumi un priekšlikumi   
  Izmantotas literatūras un datu avotu saraksts   
Darba fragmentsAizvērt

Esošajā situācijā, kad Latvijas tirgū ir pieejams ārkārtīgi plašs un daudzveidīgs preču un pakalpojumu klāsts, kas nepārtraukti mainās un tiek papildināts ar jauniem produktiem un pakalpojumiem, viens no galvenajiem uzdevumiem, kas uzņēmumam būtu jāveic brīvas konkurences apstākļos, lai nodrošinātu veiksmīgai saimnieciskajai darbībai un uzņēmuma augšupejai nepieciešamos priekšnoteikumus, ir aktīva iedarbošanās uz patērētāju pieprasījuma veidošanos un valsts iedzīvotāju gaumes audzināšana, kas panākama ar mārketinga komunikāciju plānošanu un mērķtiecīgu to realizēšanu. Latvijā nav īpašu resursu, lai samazinātu preces pašizmaksu, tādēļ ražotājiem jādomā par to, kā vēl piesaistīt pircēju. Pircējs preci izvēlas pirmkārt, protams, pēc cenas, taču, ja vienādas kvalitātes produktiem šī cena ir līdzīga, tad pircējs iegādājas zināmu preci. Un šī preces atpazīstamība ir tieši mārketinga komunikāciju rezultāts.
Arvien lielāka daļa Latvijas uzņēmēju pievēršas mārketinga instrumentu izmantošanai, lai uzlabotu savas darbības rādītājus, piesaistītu jaunus klientus, tādējādi veicinot uzņēmuma uzplaukumu. Tomēr Latvijas uzņēmēji joprojām nepietiekoši pārzin mārketinga instrumentu funkcionālās iespējas, kas noved pie tā, ka ikdienā mēs saskaramies ar viena otru dublējošām reklāmām, reklāmas kampaņu radošā risinājuma izsīkumu un savu klientu vēlmju minēšanu, nevis pamatotu un argumentētu noskaidrošanu.
Galvenā problēma, kas negatīvi ietekmē Latvijas uzņēmumu konkurētspēju pasaules tirgū, ir šo uzņēmumu sliktais mārketings. Šo faktu uzsver Zviedrijas tirdzniecības padome, kas uzskata, ka kopumā Latvijas uzņēmumi pasaules tirgū varētu labi konkurēt, tomēr to mārketinga aktivitātes nav pienācīgi pārdomātas un kvalitatīvas. Šobrīd tieši mārketinga aktivitātes lielā mērā ir noteicošās veiksmīgas konkurences nodrošināšanai un, piemēram, Zviedrijas autobūvētāja "Volvo" struktūrā uz katru ražošanā iesaistīto darbinieku ir četri mārketinga speciālisti [1].
Latvijas uzņēmēji patlaban pārāk maz iegulda mārketinga attīstībā: aptuveni 5% no kopējā budžeta. Pasaules prakse liecina, ka reklāmai, no kuras var gaidīt arī attiecīgu atdevi, nepieciešami vismaz 10 procenti no gada budžeta. Iemesls, kāpēc pieklibo uzņēmumu mārketinga politika, meklējams faktā, ka mārketinga nodaļās vairumā Latvijas uzņēmumu ir pabērnu lomā - netiek piešķirts pietiekami daudz līdzekļu, un arī lēmumu pieņemšanā mārketinga speciālisti ir pēdējie, kam tiek prasīts padoms. Palielinoties importa apjomiem, uzņēmējiem jādomā, kā padarīt savu preci atšķirīgu no pārējā produktu klāsta. Joprojām aktuāla problēma ir uzņēmuma vadītāju uzmanības koncentrēšana tikai uz ražošanas vai tirdzniecības līmeni. Taču tikai nelielai daļai uzņēmēju ir skaidrība, kā veicināt izplatīšanu. Pasaulē uzņēmēji strādā no otra gala - vispirms tirgus un patērētāju vajadzību izpēte, mārketinga stratēģija, tad produkts, cena, ražošana un reklāma. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties