Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:596252
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

19. Katarakta. Attēlā pa kreisi redzam, kā redz cilvēks, kuram nav katarakta, savukārt pa labi redzam kataraktas izraisītus redzes traucējumus.
20. Glaukoma Vārds glaukoma apzīmē slimību, kuras rezultātā veidojas redzes nerva bojājums un līdz ar to redzes funkciju zudums. Redzes nervu varam iedomāties kā kabeli, kurš savieno aci ar smadzenēm. Ja "kabelī" rodas bojājums, tad arī acs uztvertā informācija tiks pārraidīta nepilnīgi un veidosies attēla jeb redzes defekts. Tas izpaužas kā pakāpenisks redzes zudums. Paaugstināts acs iekšējais spiediens ir viens no galvenajiem faktoriem, kas rada redzes nerva šķiedru bojājumu. Aklums, kas radies glaukomas rezultātā, ir neatgriezenisks, jo aiziet bojā redzes nervs. Redzes zudumu atjaunot slimniekam vairs nav iespējams.
21. Mākulas deģenerācija Acij skatoties taisni, mākula ir tīklenes centrālais punkts, kurā saliecas caur radzeni un lēcu nākošie gaismas stari. Līdzīgi kā lēcai fotoaparātā, attēls uz tīklenes nonāk caur kameras atvērumam līdzīgo lēcu. Ja mākulā notikušas izmaiņas, zūd attēla centrālā daļa, it kā tā priekšā būtu neskaidrs, saplūdis plankums. Pārējais attēls var saglabāties skaidrs.
22. Daltonisms. Daļējs krāsu aklums, kad cilvēks neatšķir vienu, dažas vai visas krāsas un to nianses Šī parādība parasti saistās ar ģenētiska rakstura problēmām, bet ir iespējams arī, ka rodas gadījumos, kad acis, nervi vai smadzenes tiek pakļautas dažādām ķimikālijām. Somu armijas tests. Ja redzi skaitļus visos apļos viss ir kārtībā. Ja neredzi skaitli vienā aplī, tad Tev ir lielas problēmas. Ja neredzi vairākos apļos iespējams daltonisms.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties