Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:595619
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pasaulē ir pazīstamas un daudziem zināmas personības, kuras ir kaut ko sasniegušas šajā dzīvē. Šīs personības ir īpašas, tas nav atkarīgs no personas profesijas vai amata, jo katrai personībai ir sava dvēsele, tās izpausme. Nevar tā uzreiz pateikt vai aprakstīt personu, tā panākuma atslēgu, tā ir jāpēta. Es nolēmu izpētī izcilu latviešu rakstnieku Imantu Ziedoni, viņa sarežģīto raksturu, šo dziļo personību. Viņš ir Triju zvaigžņu ordeņa īpašnieks, izcils dzejnieks, tāpēc man šķita interesanti izpētīt tieši šo personu.

Imants Ziedonis. Dzimis 1933. gada 3. maijā Tukuma rajona, Slokas pagastā Ragaciema Birutās zvejnieku ģimenē. Mācijies Lapmežciema pamatskolā un Tukuma 1. vidusskolā. Studējis latv. val. un literatūru Latvijas Valsts universitātē (beidzis 1959.g.), mācījies Maskavā Augstākajos literārajos kursos. Strādājis par ceļstrādnieku, bibliotekāru, bijis skolotājs, izdevuma „Liesma” redaktors (1964. – 1965.g.), RS valdes sekretāru un Latvijas Kultūras fonda priekšsēdētāju (1987. - 1992.g.). Pirmais darbs tika uzrakstīts 7. klasē, tā bija poēzija. Pirmās publikācijas – 1956.g. Ziedonis pieder pie dzejnieku paaudzes, kas 50. gadu otrajā pusē un 60. gados pauda brīvākas domas, meklēja jaunu izteiksmi, bija tautas garīgā spēka uzturētāju vidū.
Profesija, dzīvesdarbības joma – dzejnieks. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties