Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:594991
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viens no svarīgākajiem lēmumiem, kas cilvēku dzīvē ir jāpieņem, ir lēmums par profesijas izvēle. Tieši šis lēmums būs tas, kas ietekmēs visu cilvēka turpmāko dzīvi-gan sociālo statusu, gan arī ekonomisko statusu. Es izvēlējos savu eseju rakstīt par tēmu-žurnālistika, kā profesija, jo man tā likās saistoša un ar to vēlos saistīt savu nākotnes karjeru. Vēlējos uzzināt vairāk par lietām, kas jāzina, lai kļūtu par labu žurnālistu. Žurnālista profesija ir ļoti interesants, bet arī atbildīgs darbs. Jo tieši žurnālisti lielā mērā veido sabiedrības attieksmi pret Latvijā un pasaulē notiekošo. Informējot cilvēkus žurnālistiem ir jāapzinās kāds spēks piemitīs viņu sniegtajai informācijai. Konkrētāk šajā esejā pievērsīšos lietām, kas jāzina ikvienam, kas vēlas kļūt par patiešām labu žurnālistu. Jo bieži vien sabiedrībā valda uzskats, ka žurnālista darbs ir viegls un nenopietns, jo žurnālists var ceļot par dažādām valstīm un viss ,kas viņam ir jāizdara-it kaut kas jāuzraksta. Taču šie uzskati ir maldīgi, cilvēki neaizdomājas par to, cik smags ir šis darbs.
Visiem, kas vēlas kļūt par labiem žurnālistiem ir jābūt gataviem ziedot savu dzīvi šai profesijai. Vai esat gatavi kļūt par sabiedrības acīm un ausīm? Izvēloties šo profesiju cilvēks kļūst par kritisko saiti starp ziņām un pasauli.1 Kļūstot par žurnālistu ,cilvēks kļūst par sabiedrības attieksmes veidotāju. Cilvēki akli uzticas medijos sniegtajai informācijai. Mediji ir visvieglākais veids, kā kontrolēt sabiedrību. Ja visos medijos tiek paziņots, ka valstī ir krīze, tad pat tie, kas krīzi tieši neizjūt, automātiski sāk uzskatīt ,ka ikvienā viņu dzīves jomā ielaužas krīze. Nav svarīgi kādu jomu pārstāv žurnālists vai kādas ziņas tas pasniedz. Viņam jādara viss , lai sabiedrībai sniegtā informācija būtu objektīva un patiesa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties