Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:594746
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Agresija mūsdienās ir ļoti aktuāla tēma, kurai būtu jāpievērš vairāk uzmanības. Agresija kā varas, spēka izmantošana ir sastopama visapkārt mums. 21. gadsimta sākumā ar militāra spēka palīdzību tiek risināti konflikti Balkānos,Tuvajos Austrumos, Aizkaukāzā. Arī noziedzības līmenis ir augsts. Televīzijā un presē bieži tiek aprakstīti agresijas akti ģimenēs. Agresija ir plaši sastopama gan personiskā, šauras saskarsmes līmenī, gan visas pasaules mērogā.
Pašreiz notiekošo pārmaiņu rezultātā skolēna personībai tiek izvirzītas jaunas prasības. Saskaņā ar Eiropas Komisijas Balto grāmatu izglītības galvenais uzdevums ir palīdzēt katram attīstīt viņa spējas un pilnveidoties. Zināšanu un prasmju apguvei jānotiek kopā ar rakstura izveidi, redzesloka paplašināšanu un atbildības uzņemšanos sabiedrībā.
Arī izglītības dokumentos tiek atzīts, ka izglītībai jābūt vērstai uz personības attīstību. Taču mūsdienu sabiedrībā pastāv problēma, kas kavē personības attīstības gaitu – daļai skolēnu ir augsts arisivitātes līmenis. Agresija ir nipietns traucēklis ne vien skolēnu saskarsmē ar vienaudžiem, skolotājiem un vecākiem, kas rada uzvedības problēmas, bet tā ir bīstama parādība, kas pastiprinoties var novest cilēku līdz vardarbībai un noziegumam.
Šobrīd psihologu vidū dominē uzskats, ka jebkuru uzvedības tendenci ietekmē visdažādākie faktori, uzvadība veidojas dažādu faktoru mijiedarbībā. Mūsdienās agresijas pamatojumam izplatītākā ir sociālās iemācīšanās teorija, kura akcentē domu par ekrāna vardarbības saistību ar agresijas palielināšanos.
Iepazīstoties ar agresijas sociālās iemācīšanās teoriju, radās interese par to, cik augsts ir pusaudžu agresijas līmenis.
Lai sniegtu kaut nelielu ieskatu Latvijai saistošajos juridiskajos dokumentos, kas atspoguļo šo būtisko jautājumu, izraudzīti divi bērna tiesību aizsardzības pamatdokumenti – ANO ’’ Konvencijas par bērnu tiesībām” (1989, Latvija šai „konvecijai” pievienojās 1991.gadā) un Latvijas „Bērnu tiesību aizsardzības likums” (1998).
Tomēr jāuzsver, ka nedrīkst noņemt atbildību no vecākiem, kas saskaņā ar visiem likumdošanas aktiem vistiesāk atbild par saviem bērniem. Nav tāda likuma, kas pasārgatu bērnu no visām nelaimēm.
ANO „Konvencijas par bērna tiesībam” nosaka bērna tiesību aizsardzības pārkāpumus un normas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1179111
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties