Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:594558
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Pārvaldības funkcijas    3
  Vadības filozofija    4
  Vadības filozofijas nozīme    5
  Vadības filozofijas Krievijas virziens    5
  Vadības filozofijas Japānas virziens    6
  Vadīšana    8
  Vadīšanas stili    10
  Vadīšanas līmeņi    15
  Vadības procesa analīze    16
  Vadības efektivitāte    18
  Secinājumi    19
  Bibliogrāfiskais saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Menedžments ir vadības sistēma, kas nodrošina vadības nacionālā, starpnacionālā, reģionālā, municipālā, lokālā līmeņu organizācijas sekmīgu funkcionēšanu, pastāvēšanu un attīstību. Menedžments ir daļa no kopuma — sistēmas, kas sakārto dzīves procesus sabiedrībā. Šie procesi ir orientēti uz Krievijas daudznacionālās valsts funkcio­nēšanas un attīstības filozofiju.
Krievijas daudznacionālās valsts attīstības un funkcionē­šanas filozofijas (Krievijas nacionālās filozofijas) pamatā ir tautas vērtību orientieru sistēma, kuras pamatā savukārt ir tautas garīgums, tradīcijas, kultūra un valoda. Šai filozofijai jācaurvij visa sabiedrības dzīve, tai skaitā vadība. [4; 11 lpp]
Attīstoties garīgums liela mērā atspoguļo dabīga un sociāla vieno­tību cilvēkā. Kad cilvēks apzinās sevi kā veselas, vienotas dabas pasau­les sastāvdaļu, tas netieši ved pie nepieciešamības apzināties šīs vie­notības nozīmi un savukārt orientēt visu vadības sistēmu uz vienotības saglabāšanu.
Filozofijas kategorijas "garīgums", "kultūra", "tradīcijas", "valoda", "tauta" ir tas fundamentālais pamats, uz kura tiek būvēta un funkcionē vadības sistēma.
Svarīgākā kategorija ir tautas organizācijas līmenis, kas nosaka saimnieciskās darbības veidus, formas un veido vadības sistēmas.
Vadības filozofijas uzmanības centrā ir radošs cilvēks, viņa per­sonīgo spēju brīva izpausme, tai skaitā arī vadībā. Tāpēc katras vadī­bas darbības pirmsākumi meklējami menedžera cilvēciskajā būtībā.

Vadības filozofijas Japānas virziens.

Japāna ir valsts, kurai raksturīga "Austrumu" attīstības matrica.
Japāņu vadības pamatā ir japāņu tautas garīgās tradīcijas. Lai izprastu vadības filozofijas būtību Japānā, nepieciešams pie­vērst uzmanību šīs valsts tradicionālās kultūras pamatam. Pētot japāņu vadības filozofijas avotus, nevar nepieminēt Tokugavas ēru, kad japāņu kultūra pēc ilgstošas ķīniešu tradīciju asimilācijas sasniedza savu kla­sisko izpausmi. Sojzane Sudzuki, dzen filozofs, bija viens no tālaika teorētiķiem. Viņa ideju ietekme ir manāma mūsdienu Japānas vadības domāšanā. Sojzane Sudzuki pieder slavenais izteiciens, kas skan apmē­ram tā: "Pat tad, kad mēs iesaistāmies laicīgajos darbos, mēs turpinām pieturēties pie reliģijas paražām." Uz šo tradīciju pamata Tokugavas ēras filozofija nodeva mantojumā mūsdienu Japānai spēju ātri pārvei­doties, disciplīnu un kārtību nemainīgajā virzībā pa attīstības ceļu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130326
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties