Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:594378
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlējos šo referātu rakstīt par Volfgangu Amadeju Mocartu, jo Viņš ir mans mīļākais komponists. Es esmu mazliet spēlējusi viņa skaņdarbu ‘’Turku maršs’’ , kas ir viens no maniem mīļākajiem Mocarta skaņdarbiem. Mana mīļākā Mocarta opera ir „Burvju flauta”. No šīs operas man vislabāk patīk Nakts Karalienes ārija, tāpēc es gribēju uzzināt ko vairāk par šo komponistu, par viņa dzīvi un daiļradi.
Apbrīnojama un neparasta ir ģeniālā austriešu komponista Volfganga Amadeja Mocarta dzīve. Viņa spilgtais, bagātīgais talants, nemitīgā jaunrades degsme devuši pārsteidzošus, savā ziņā vienreizējus rezultātus. Mocarts ir nodzīvojis nepilnus 36 gadus. Koncertdarbību viņš uzsāka sešu gadu vecumā un to vairs nepārtrauca. Taču šai laikā Mocarts uzrakstīja ļoti daudz skaņdarbu : 41 simfoniju, 19 operu, 19 sonāte klavierēm, 40 sonātes vijolei, kvartetus, kvintetus, Rekviēmu un citus dažādu žanru skaņdarbus.
Balstīdamies uz Haidna sasniegumiem sonātu un simfoniskās mūzikas novadā, Mocarts ieviesa arī daudz jauna, oriģināla. Ļoti liela mākslas vērtība ir viņa operām. Turpat jau divus gadsimtus nemazinās „Figaro kāzu”, „Dona Žuāna’’, „Burvju flautas’’ panākumi. Daudz jauna Mocarts arī ieviesis arī citos žanros.
Pārsteidzošais Mocarta talants, viņa pāragrā nāve piesaistīja ne tikai komponista laikabiedru uzmanību. Dižais Puškins ir uzrakstījis mazo traģēdiju „Mocarts un Saljēri’’, bet Rimskis – Korsakovs pēc šīs traģēdijas radījis operu.
Mūsdienās Mocarta mūzika skan gan koncertzālē, gan operteātros, gan pa radio. Mocarta skaņdarbi ir obligāti mūzikas skolu, konservatoriju, Vissavienības un starptautisko konkursu programmās. Par Mocartu raksta grāmatas, pētījumus, mēģinot atklāt viņa mūzikas dziļumu un skaistumu, pastāsta par viņa neparasto apdāvinātību, par viņa spilgto interesanto un tanī pašā laikā grūtību un sarūgtinājuma pilno dzīvi.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties