Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:594031
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Sifilisa profilakse
Vēsturiskā pieredze liecina, ka sifilisa izplatīšanos ir iespējams pietiekami efektīvi kontrolēt. Šajā darbā izmanto gan reglamentāciju, gan abolicionisma principiem atbilstošās darba formas. Mūsdienās sifilisa iz­platības ierobežošanai paredzētos stratēģiskos pasākumus vislabāk iedalīt primārajā, sekundārajā un terciārajā profilaksē.

Primārā profilakse
Primārās profilakses uzdevums ir panākt, lai iedzīvotāji savā seksuālajā dzīvē rīkotos saprātīgāk - retāk mainītu part­nerus, izvairītos no gadījuma dzimumsakariem, lietotu individuālās profi­lakses līdzekļus u. c. Būtu vēlams, lai sanitārās kultūras līmenis kļūst tik augsts, ka visos aizdomīgajos gadījumos iedzīvotāji pēc iespējas agrāk ierodas pie ārsta, kurš nekavējoties izmanto visas mūsdienu diagnostikas un ārstēšanas metodes.

Sekundārā profilakse.
Sekundārās profilakses medicīniskie un juri­diskie pasākumi vērsti uz to, lai ātri atrastu visus saslimušos. Šim nolū­kam izmanto kvalificētas diagnostikas un ārstēšanas metodes, sabiedris­kās profilakses līdzekļus un likumdošanu.
Pēc epidemioloģiskām indikācijām preventīvo palīdzību sniedz arī personām, kas kontaktējušās ar sifilisa slimnieku, lai novērstu slimības manifestēšanos.

Terciārā profilakse.
Tas ir medicīnisku un sabiedrisku pasākumu komplekss, kura uzdevums ir novērst vēlīno slimības formu, komplikā­ciju un iedzimtā sifilisa rašanos - slimnieku atrašana un izārstēšana slimī­bas agrīnajās stadijās, grūtnieču obligātā pārbaude uz sifilisu utt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties