Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:592937
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Oktobrī Varšavā ieradās Hruščovs un citi Krievijas vadītāji, un neatlaidīgas poļu pretošanās rezultātā tika panākta vienošanās, ka Polija joprojām būs komunistiska valsts un pievienosies Krievijas ārpolitikai, tomēr drīkstēs pati veidot savu iekšpolitiku, kā vien vēlēsies.
1956.gadā Ungārija atgriezās pie tradicionālās staļiniskās saimnieciskās politikas, un brieda neapmierinātība. Rakstnieki un citi intelektuāļi vadīja pretošanos režīmam. Un 23.oktobrī Budapeštā sākās sacelšanās. Tā sākās kā miermīlīga demonstrācija, taču izvērtās par tautas sacelšanos pret svešu apspiedēju. Tika izdalīti ieroči, ieņemts radionams un sadauzīta Staļina statuja. 4.novembrī Ungārijā tika ievests milzīgs daudzums Krievijas armijas, un dažās dienās sacelšanos apspieda.
1967.gadā padziļinājās opozīcija pret valdības politiku Čehoslovākijā. Notikumi risinājās arvien straujāk laikā, kas pazīstams ar nosaukumu „Prāgas pavasaris”. Pirmoreiz komunistisko režīmu vēsturē tika likvidēta cenzūra. Jaunie vadītāji ar plašu tautas atbalstu centās ieviest demokrātiju un brīvību sabiedriskajā dzīvē. Lai gan Dubčeks piekrita paturēt Čehoslovākiju komunistu nometnē, bet Brežņevs atzina Čehoslovākijas valdības tiesības īstenot patstāvīgu iekšējo politiku, 21.augustā krievu armija iebruka Čehoslovākijā, panākot, ka tiek atjaunota Krievijas kontrole.

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties