Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:592926
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Teorētiskā daļa    3
1.2.  Pētījuma problēmas teorētiskā analīze    3
2.  Praktiskā daļa    6
2.1.  Pētījuma programma    6
2.1.1.  Problēmas definējums    6
2.1.2.  Mērķis    6
2.1.3.  Objekts    6
2.1.4.  Priekšmets    6
2.1.5.  Uzdevumi    6
2.1.6.  Hipotēzes    6
2.2.  Pētījuma metodoloģiskais apraksts    7
2.2.1.  Pētījuma metodes izvēle    7
2.2.2.  Indikatoru noteikšana    7
2.2.3.  Aptaujas anketa    8
2.2.4.  Izlases veidošana    10
2.3.  Pētījuma rezultāti    11
  Secinājumi    16
  Priekšlikumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

1.Teorētiskā daļa
1.2. Pētījuma problēmas teorētiskā analīze
Izvēloties studijas augstskolā ikviens jaunietis rēķinās ar to, ka priekšā būs smagu pārbaudījumu pilns laiks. Vai būs gribasspēks un vēlēšanās tikt ar visiem šķēršļiem galā vai tomēr bezdarbība un slinkums būs pārāki par vēlmi mācīties? Šādi un daudzi citi līdzīgi jautājumi nodarbina ikviena studenta domas.
Kad uzsāk studijas, noteikti dzird, ka studijas augstskolā nav mācības skolā. Kāda ir atšķirība? Skolā bija jāzina tikai tas, kas rakstīts vienā grāmatā. Augstskolā jāzina tas, kas rakstīts vairāk nekā 10 grāmatās. Skolā katru otru dienu bija testiņš, augstskolā pārbaudes ir tikai 2 reizes gadā– janvāra sesijā un jūnija sesijā. Būt studentam lielā mērā nozīmē pašam atbildēt par savu izglītību– pasniedzēji norādīs, kur un ko var uzzināt. Tas, cik daudz iemācās, ir atkarīgs no studenta uzcītības.
Kas tad īsti ir sesija? Sesija ir eksāmenu laiks augstākajās un vidējās speciālajās mācību iestādēs. Apkopojot kopējos rezultātus, kuri iegūti sesijas laikā var izanalizēt to, cik daudz students ir apguvis un iemācījies aizvadīta semestra laikā. Ja rādītāji ir slikti, tas nozīmē, ka students nav kārtīgi izpratīs mācību vielas saturu un tā nozīmi studiju laikā.
Ikvienam studentam ir sava pieeja kā mācīties priekš sesijas, lai visi mācību priekšmeti būtu nokārtoti un nepieciešamie kredītpunkti iegūti. Lai arī cik tas netaisnīgi varētu šķist, tomēr daudzi studenti pieprot dažādus paņēmienus kā efektīvāk un lektoru nepamanītiem izmantot palīglīdzekļus, tādā veidā palielinot savas izredzes uz labākiem rezultātiem. Negodīgi rīkojoties, gūst sev labumu, nemaz nepiedomājot pie tā, ko patiesībā zina un ko ne.
Ja no eksāmena atzīmes ir atkarīga atrašanās budžeta grupā un students redz, ka ar špikošanu var tikt pie labām atzīmēm, tad viņam rodas priekšstats, ka negodīgi mācību paņēmieni ir vēlami un pat nepieciešami, lai dzīvē tiktu uz priekšu.
Daļa studentu tiek galā ar visiem eksāmeniem patstāvīgi, bet daļa nodarbojas ar špikošanu un plaģiātu. Pieaugot apgūstamās informācijas apjomam, pieejai jaunākajām informācijas tehnoloģijām, izglītības piedāvājumam par maksu, studentu ierobežotiem finansu un laika resursiem, kā arī universitāšu mācību spēku noslogotībai, mācību procesā parādās iepriekšminētās nevēlams parādības, kas galu galā var novest pie iegūtās izglītības vērtības apšaubīšanas.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1114328
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties