Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:592436
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Uzņēmuma līdzekļu avotu struktūra    4
2.  Pašu un aizņemtais kapitāls    5
  Pašu kapitāls - līdzekļi, kurus uzņēmuma dalībnieki uz neierobežotu laiku bez atlīdzības nodod uzņēmuma rīcībā, kā arī uzņēmuma darbības rezultātā iegūtais līdzekļu pieaugums (peļņa). Δ svarīgākās sastāvdaļas ir akciju vai daļu kapitāls, pamatkapitāls, akciju emisijas uzcenojums, rezerves un nesadalītā peļņa    7
3.  Finansēšanas avotu raksturojums    9
3.1.  Ārējā finansēšana    10
3.2.  Iekšējā finansēšana    12
4.  Finansēšanas iespēju praktiskais pielietojums    13
  SECINĀJUMI    15
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    16
Darba fragmentsAizvērt

Saimnieciskā subjekta – uzņēmuma – ekonomikas pamatu nosaka ražošanas attiecības, kas izpaužas naudas līdzekļu aprites veidā. Naudas līdzekļu apritē iesaistās uzņēmējadarbībā, kredītos, aizdevumos ieguldītie līdzekļi un no produkcijas vai pakalpojuma realizēšanas saņemtie naudas līdzekļi.
Pietiekams naudas līdzekļu daudzums ir viens no uzņēmuma normālas darbības priekšnosacījumiem. Uzņēmuma finasiālā darbība ir nedalāmi saistīta ar materiāli tehnisko sagādi, produkcijas ražošanu un sniegšanu. Tāpēc uzņēmuma finansiālā darbība jāveido tā, lai nodrošinātu ražošanas un komercialā cikla norisei nepieciešamos finanšu resursus.
Finansiālie ierobežojumi regulē uzņēmēju darbības, izstrādājot jaunas tehnoloģijas, mārketinga stratēģijas, ražošanas programmas utt. Neadekvāta finanšu problēmu un iespēju novērtēšana ir spējīga iznīcināt jebkuru labu uzņēmējdarbības ideju. Savukārt nepamatots vadības lēmums finanšu jomā var uzņēmumu novest līdz bankrotam. Tapēc ir būtiski un svarīgi, lai, pieņemot finanšu lēmumus, vadītāji varētu balstīties uz finanšu pārvaldības principiem.
Viens no uzņēmuma finanšu pārvaldības būtības un satura veidojošiem elementiem ir finansēšanas avoti. Lai veiksmīgi darbotos, uzņēmējiem ir nepieciešams zināt kā, no kurienes, cik un kādā veidā var piesaistīt līdzekļus. Tieši šie jautājumi tiks apskatīti kursa darbā.
Darba mēŗkis ir izpētīt izvēlētās tēmas teorētisko bāzi un praktisko pielietojumu.
Darba uzdevumi – sameklēt nepieciešamo informāciju, apkopot to, izdalīt būtiskāko, savest paralēles starp teoriju un praksi.
Darba mērķa sasniegšanai tiks izmantotas kā teorētiskās, tā arī empīriskās pētīšanas metodes – statistika, ekspertu metode.
Darba pamatā ir izmantoti mācību līdzekļi, kā arī interneta resursi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties