Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Darba un sociālo tiesību apgūšanas nozīme un loma cilvēka dzīvē un saistībā ar manis izvēlēto profesiju

     

    Referāts3 Tiesības, Vadība

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:592344
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izklaides industrija ir diezgan plaša. Tā var būt saistībā ar mūziku, teātriem, kino un beidzot ar sporta un spēļu nozarēm. Tāpēc uzskatu, ka svarīgi ir izvēlēties savu specialitāti, kurā esi zinošs. Savus nākotnes plānus autore vēlētos saistīt ar dažādu pasākumu rīkošanu, kurā ietver koncertus vai teatrālus pasākumus. Autores mērķis noteikti būs iesaistīties kādā organizācijā vai firmā, kura ir ciešā saistībā ar manis izvēlēto profesiju un veicamo amatu. Protams, nākotnes plāni var mainīties, taču rīkot un plānot dažādus koncertus šobrīd šķiet saistošākais. Lai gan arī tādā profesijā neiztikt bez grūtībām vai problēmām ar darba devēju.
Veidojot attiecīgo pasākumu neiztikt bez nesaskaņām un konfliktiem. Autore uzskata, ka veidojot attiecības ar darba devēju galvenais ir pastāvēt par savām tiesībām, jo darba tiesību pamat būtība ir, lai cilvēks ar savu darbu spētu nopelnīt taisnīgu cilvēka cienīgu darba samaksu. Apskatot materiālus no interneta autore izdarīja secinājumus, ka rīkojot dažādus koncertus mēs saskaramies ar problēmām. Kā vienu no tām var minēt: troksnis. Izklaides industrijā ir pakļauti darba vides faktoru ietekmei. Darba devējam noteikti ir nepieciešams risināt šādas problēmas, jo trokšņa ietekmē pasliktinās darbaspējas, dzirde un garīgais stāvoklis kā rezultātā pasliktinās darba rezultāts.
Nobeigumā autore secina, ka uzsākt darbu ar izvēlēto profesiju nemaz nav tik viegli. Noteikti ir jāzina dažādi fakti darba tiesībās, kuri palīdz veidot attiecības ar darba devēju un palīdz izprast notiekošo. Autore uzskata, ka darba tiesības jāapgūst jau pusaudžu gados, jo jau tad ir iespēja stāties darba tiesiskajās attiecībās.
Šī darba mērķis bija izpētī un analizēt Darba likumu un sociālās garantijas strādājošiem, kas deva lielu priekšstatu, ka stājoties darba attiecībās jebkurā gadījumā ir jānoslēdz darba līgums, lai saņemtu cilvēka cienīgu darba algu. Vienkāršākā formulējumā to var izteikt šādi: ‘’ Ir jādara tas, kas ir jādara!’’

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1330827
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties