Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:591166
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Katru dienu cilvēks saņem milzum daudz informācijas, saskaras ar apkārtējo pasauli, redz, dzird, kontaktējas, izzina un izdara secinājumus, bet, ja cilvēkam būtu jāiedziļinās un jāiepazīst katru personu, ar kuru kontaktējas dienas laikā, tas patērētu ļoti daudz laika un enerģijas, un tas šķistu nelietderīgi. Kāpēc gan to darīt, ja pastāv daudz vienkāršāks informācijas apstrādes veids? Nav jāpiepūlas pie katra cilvēka izzināšanas un iepazīšanas, ja pastāv mehānisms, kas automātiski izdala ienākošo informāciju un noformē to par jau gatavu viedokli un attieksmi. Šo mehānismu mēs pazīstam kā stereotipu jeb vienkāršotu priekšstatu par sociālo grupu un tās dalībniekiem.
Aizspriedumi nerodas vienas dienas laikā – to pirmsākumi ir meklējami tālākā pagātnē, proti, vēsturisku konfliktu, politisko un sociālo iemeslu un notikumu rezultātā. Latvijas sabiedrībā ir daudz stereotipu gan par Latvijas iedzīvotājiem, gan par ārzemniekiem – nereti dzirdētas frāzes: „Ko tad tie dumjie amerikāņi zina”, „Žīds ir un paliek žīds”, „Re! Čigāni! Uzmani somiņu, ka tik neapzog!” Šāda veida izteikumus biežāk dzirdam no vecāka gada gājuma ļaudīm. Iespējams tas ir tādēļ, ka viņi ir vairāk pieredzējuši un uzkrājuši lielāku pieredzi, bet varbūt tomēr tie ir stereotipi, kuri viņos ir ieaudzināti jau no bērnības un iesakņojušies dziļi zemapziņā, kas bez liekas domāšanas un situācijas novērtēšanas ļauj izteikt gan savu, gan sabiedrībā vispārpieņemtu viedokli. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1135415
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties