Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:591065
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Amata apraksts
Izpilddirektors pieņem lēmumus, kas attiecas uz visām iespējamajām uzņēmuma darbības sfērām, un uzrauga šo lēmumu izpildi.
Izpilddirektors plāno uzņēmuma darbības stratēģiju – nosaka ilgtermiņa mērķus un nepieciešamos resursus to sasniegšanai. Viņš plāno, piemēram, cik daudz naudas līdzekļu un uzņēmuma darbinieku nepieciešams, lai uzņēmums sekmīgi darbotos. Stratēģiskie mērķi parasti tiek noteikti uz trijiem gadiem un ilgāku periodu.
Izpilddirektors pastāvīgi vērtē gan atsevišķu darbinieku darbu, gan arī uzņēmuma darbības kopējos rezultātus. Balstoties uz šo analīzi, viņš pieņem lēmumus par izmaiņām uzņēmuma ikdienas darbā, kā arī koriģē (maina vai precizē) uzņēmuma īstermiņa un/vai ilgtermiņa mērķus.
Izpilddirektors rūpējas par nepieciešamo finanšu līdzekļu piesaisti, uzņēmuma vārdā ņemot bankas vai citu uzņēmumu aizdevumus (kredītus). Viņš kontrolē, vai uzņēmumā pietiek apgrozāmo naudas līdzekļu, un to, kā tiek izlietotas investīcijas.
Izpilddirektors, balstoties uz saviem novērojumiem un uzņēmuma darbības rādītāju analīzi, novērtē, vai pastāv riska faktori uzņēmuma nākotnes attīstībā un kādi tie ir. Izpilddirektors plāno un veic darbības, kas varētu šos riskus novērst vai samazināt to ietekmi.
Izpilddirektors piedalās sarunās un slēdz darījumus (līgumus) ar piegādātājiem un klientiem. Viņš pieņem lēmumus par to, vai uzņēmumā tiks uzsākta jaunu preču ražošana vai pārdošana un jaunu pakalpojumu sniegšana.
Izpilddirektors veido pārskatus par uzņēmuma darbību, finansiālajiem rezultātiem, riskiem, investīcijām. Ja uzņēmuma īpašnieks nav viņš pats, viņš šos pārskatus iesniedz uzņēmuma īpašniekiem. Viņš arī plāno uzņēmuma budžetu nākamajiem periodiem. Izpilddirektors arī rūpējas par to, lai uzņēmuma finanšu pārskati tiktu iesniegti attiecīgajās valsts iestādēs, kā arī lai tiktu nomaksāti visi nodokļi.
Būtiska izpilddirektora ikdienas daļa ir saistīta ar saskarsmi ar citiem cilvēkiem. Izpilddirektors vada uzņēmuma darbiniekus, dodot viņiem darba uzdevumus, pieņemot no viņiem atskaites un vērtējot un analizējot sasniegtos rezultātus. Viņš rūpējas par jaunu darbinieku piesaistīšanu un noslēdz ar viņiem darba līgumus. Viņš saliedē uzņēmuma darbiniekus vienotā komandā kopēju mērķu sasniegšanai, risina konfliktsituācijas uzņēmuma darbinieku vidū, atrisina situācijas klientu un piegādātāju sūdzību un pretenziju gadījumos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties