Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:591009
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Līzinga darījumu vispārējs raksturojums    5
1.1.  Līzinga darījumu rašanas vēsture    5
1.2.  Līzinga darījuma saturs    6
1.1.1.  Līzinga darījuma veidu raksturojums    9
1.1.2.  Līzinga procentu aprēķināšana    11
1.3.  Līzingu regulējošie normatīvie dokumenti ārvalstīs un Latvijā    14
2.  Latvijas līzinga tirgus analīze    18
2.1.  Līzinga portfeļa sadalījums pēc aktīvu veida    21
2.2.  Līzinga portfeļa sadalījums pēc līzinga ņēmēja ekonomiskā sektora    24
2.3.  Līzinga portfeļa sadalījums pēc termiņa    27
3.  Eiropas līzinga tirgus analīze    28
  Secinājumi un priekšlikumi    32
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    34
Darba fragmentsAizvērt

Veiksmīgai uzņējmēdarbības attīstībai valstī liela nozīme ir finanšu līdzekļu pietiekamībai. Pieaugot konkurences un dzīves prasības līmeņiem, kā arī pieprasījumam pēc ražošanas modernizācijas un paplašināšanas, palielinās arī vajadzība pēc naudas līdzekļiem, kurus var nepietikt uzņēmumam dotajā momentā. Šo nepietiekamību var risināt ar diviem pazīstamākiem finansējuma veidiem, ar kuru palīdzību ir iespēja iegādāties vajadzīgo preci vai pakalpojumu, tās vērtību apmaksājot neviss uzreiz, bet ilgākā laika periodā. Tas ir līzings un kredīts.
Ar katru gadu Latvijā pieaug interese par līzinga operācijām, turklāt ļoti strauji. Ar līzinga starpniecību tiek iegādātas ēkas, būves, transportlīdzekļi, sadzīves tehnika u.t.t. Līzinga darījumi kļūst arvien populārāki, nesot ienākumus līzinga devējiem un nodrošinot līzinga saņēmējus ar nepieciešamo mantu sava biznesa veikšanai vai sadzīves problēmu atrisināšanai.
Viens no līzinga popularitātes pieaugšanas iemesliem ir fakts, ka to var izmantot kā finansējuma avotu. Izmantojot līzingu, uzņēmums var nodrošināties pret straujām izmaiņām tehnoloģiju jomā, līdz ar to tiek samazinātas izmaksas, kas saistītas ar iekārtu novecošanos.
Sakarā ar līzinga darījumu attīstību Latvijas tirgū, 2000.gadā tika nodibināta sabiedriska organizācija Latvijas Līzinga devēju asociācija, kurā apvienojās lielākās līzinga sabiedrības - Hanza Līzings, Unilīzings, Nordea Finance Latvia. Latvijas Līzinga devēju asociācija veido regulārus statistikas apkopojumus par līzinga devēju darbības rādītājiem Latvijā, veicot analīzi, izdarot secinājumus par līzinga tirgus tendencēm kopumā un atsevišķi, kā arī rūpējas par tās pieejamību Latvijas sabiedrībai.
Šobrīd Latvijas līzinga devēju sabiedrības piedāvā daudzpusīgu līzinga pakalpojumu klāstu. Piedāvājot klientiem (gan privātpersonām, gan juridiskām personām) pakalpojumus visdažādāko ieceru realizēšanai, visdažādākajām dzīves situācijām un galveno uzmanību veltot tādām pakalpojuma īpašībām kā kvalitāte, ērtums un ātrums.
Šajā darbā tiek pētīts līzinga pakalpojuma tirgus Latvijā periodā no 2000. līdz 2005. gadam. Tiek analizēti galvenie līzinga pakalpojuma portfeļa aktīvi, ekonomiskie sektori, kuros visvairāk tiek izmantoti līzinga pakalpojumi.
Katras valsts ekonomisko situāciju nosaka tas, kādas tautsaimniecības nozares darbojas šajā valstī un tās, kā tās ir attīstītas. Starp tām var minēt arī līzinga darījumus, jo tas darbojas kā stimuls uzņēmējdarbībai. Attīstoties valsts ekonomikai attīstās un pilnveidojās līzinga darījumi.
Daudziem uzņēmumiem pašlaik nav iespējams veikt modernizāciju, jo tā prasa ievērojamus naudas līdzekļus. Daudzi projekti nav īstenoti, jo trūkst likvīdas ķīlas, lai saņemtu aizdevumu. Šajos un daudz citos gadījumos līzings var būt alternatīvs finansēšanas avots.
Daudzie Latvijas uzņēmumi konkurences cīņā var izmantot līzinga kompāniju pakalpojumus, līdz ar to kursa darba autore uzskata, ka temats ir aktuāls.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties