Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:590805
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jaunkokus apgriež, lai tiem iespējami īsā laikā izveidotu plašu un spēcīgu vainagu, no kura varētu iegūt augstas labas kvalitātes ražas. Ražojošus augļu kokus un krūmus apgriež, lai panāktu nepārtrauktu veģetatīvo pieaugumu, nesamazinātos ražas kvalitāte, lai koki ražotu katru gadu, turklāt daudzus gadus. Veciem augļu kokiem ar sistemātisku vainaga atjaunošanu aizkavē novecošanos. Bez augļu koku un krūmu apgriešanas un pareizas veidošanas šos mērķus nevar sasniegt. Pareizi jāapstrādā arī augsne un jānodrošina koku barošanās. Visiem šiem faktoriem vienmēr jābūt kompleksā.
Lai augļu koki pareizi attīstītos, pielāgotos dārza videi un ražotu, tiem regulāri veido vainagu.
Ar apgriešanu koka vainagu un lapotni var pielāgot saknes iespējām. Ar apgriešanu tiek veidots stabils un izturīgs vainags. Tas ir svarīgi tāpēc, ka vainagam būs jāiztur bagātīga augļu raža. Ja ražojoša koka vainags ir izretināts, tajā vairāk iekļūst saule un gaiss. Tādejādi augļi tiek labāk apgaismoti, labāk attīstās, ir izturīgāki un garšīgāki, tos būs vieglāk uzglabāt. No nevajadzīgajiem zariem atbrīvots vainags ātri izžūst pēc lietusgāzes, tāpēc mazinās risks, ka lapām un augļiem varētu uzbrukt grūti ārstējamas sēnīšu slimības. Stipri apgriezti zari kļūst stabilāki un iztur slodzi labāk nekā to koku zari, kas atstāti neapgriezti vai apgriezti nedaudz. Tomēr pārmērīgi apgriezti jaunie augļu kociņi sāk ražot vēlu. Vainaga veidošana ietekmē arī augļu attīstību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties