Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:590042
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Semiotikas skolas elementi tiek ietverti vairākās mediju studiju un mākslas kategorijās. Kā būtiskākie jēdzieni semiotikā tiek minēti – apzīmētājs, apzīmējamais, ikonas, indeksi, simboli, sintagmas un citi. Tomēr pamatā visam ir zīme. Apzīmētājs var būt krāsa, perspektīva vai līnija, savukārt apzīmējamais – kā šīs formas tiek izmantotas, lai veidotu nozīmi. Arī semiotika tiek uzskatīta kā zinātne par zīmēm. Tā ir svarīga, jo zīmes tiek izmantotas katrā ziņojumā (angl. message). Semiotikas akadēmiskajos pētījumos mēģina identificēt un izskaidrot zīmes, kas sabiedrībā tiek lietotas ikdienā. Mūsdienu semiotika radās pirms Pirmā pasaules kara, pateicoties diviem lingvistiem – šveicietim Ferdinandam Sosīram (1857. – 1913.) , kurš izveidoja vispārīgu teoriju par zīmēm, un amerikāņu filozofam Čārlzam Pīrsam (1839. – 1914.). , kas publicēja savas idejas par zīmju ietekmi uz sabiedrību.
F. Sosīram „semiotika” bija zinātne, kas māca par zīmēm cilvēku sociālajā dzīvē. Viņam bijusi arī visliekākā ietekme uz strukturālisma teorijām, kas stāsta par veidiem, kādos analizēt vizuālo kultūru. Valoda, balstoties uz F. Sosīru, ir kā šaha spēle. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties