Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:589439
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Centieni iegūt naudu, materiālo vērtību nelīdzsvarotība un zvejnieku savstarpējās attiecības uz kuģa, cilvēks un daba, valzivju atriebība. Zvejnieki jūrā devās tikai naudas dēļ, lai apgādātu savas ģimenes. Vienā dienā valzivis nelegāli medīja maluzvejnieki un viena no šīm zivīm apgāza MSTB-99. Rakstnieks par to raksta: „ Nāc iekšā, sacīja Dainis, vietas pietiks mums abiem, es esmu tavs draugs. Bet valis skatījās uz viņu kā uz ienaidnieku un kulstināja ūdeni no visa spēka. Dainis sajuta bailes. Tu apgāzīsi kuģi, iesaucās Dainis. Tu ap-gā-zī-si! Brīdi vēlā kuģis sāka svērties”. Nauda paverdzina cilvēku un ir ļoti nepastāvīga. Autos par to saka: „Un pēc tam sākās vārtīšanās naudā. Neviens vairs neatcerējās, kā šī nauda pelnīta. Grāvītis banknošu pakas nevērīgi sasvieda cepurē, pasita nešļavu padusē un pa taisnāko kursu aizvilka uz „Vējiņu”. Kā lielajā pūtienā nedēļas pusotras vai divas viss gāja uz riņķi. Ar pilnu orķestri. Līdz kādu rītu viņš atklāja, ka aiz zābaka stulma atrodamais vairs tikai kaut kādas fotogrāfijas un zīmītes” Saunaga sievas mantkārība. Autors par to raksta: „Viņa dzīvoja patstāvīgās aizdomās, vai tikai citiem nav vēl kaut kas vairāk un – nedod dievs!- arī labāk. Visādi citādi viņi sapratās lieliski, vienīgi šo aizdomu dēļ strīdējās un nīdās.”
Saunaga pazemināšana. Pazemināšanas dēļ viņš nejutās atbildīgs pie nesaremontētā kuģa trūkumiem, viņš domāja tikai veidu, kā tikt atpakaļ uz lielā kuģa. Z. Skujiņš ar to raksta: „Nelaime piesējās gluži par nieku.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1167542
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties