Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:588286
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Neverbālā komunikācija:

“Lielākā daļa galveno saprašanās žestu ir vienādi visā pasaulē. Kad cilvēki ir priecīgi, viņi smaida; kad viņi ir bēdīgi vai dusmīgi, viņi sarauc pieri vai drūmi skatās. Galvas mājiens gandrīz visur tiek lietots, lai pateiktu “jā” vai paustu piekrišanu. Šķiet, ka tas ir viens no galvas noliekšanas veidiem, un visticamāk, ka tas ir dzimts žests, jo to lieto arī nedzirdīgie un neredzīgie. Galvas šūpošana no vienas puses uz otru, lai pateiktu “nē” vai paustu noliegumu, arī varētu būt bērnība apgūsts žests. Piemēram, kad zīdainim dod paēst, viņš krata galvu no vienas uz otru, apturētu vecāku centienus pabarot viņu, līdz ar to bērns ātri apgūst galvas purināšanas žestu.”
Plecu raustīšanas žests, piemēram, tas tiek lietots, lai parādītu, ka cilvēkam nav ne jausmas vai vismazākās jēgas, par ko jūs runājat.
“Parasti to lieto autostopotāji, lai apturētu automašīnu. Dažās zemēs, piemēram, Grieķijā, tā pamatnozīme ir stāšanās dzimumattiecības, tā kā viegli iedomāties problēmas kādas varētu rasties autostopotājiem, kuri vēlētos apturēt auto šajā zemē.”
Pilnīgi pretēja nozīme ir nolaistam īkšķim, tas nozīmē negatīvu atbildi vai rezultātu.
“Ļoti interesants un pārprotams žests ir galvas kasīšana, tā var nozīmēt veselu virkni apstākļu – blaugznas, blusas, svīšanu, nedrošību, aizmāršību vai melus – atkarībā no citiem žestiem, kuri tiek lietoti tai pašā brīdī, tā nu rezultātā jāņēm vērā žestu kombinācijas, lai spētu tulkot žestus pareizi.”
“Žesti apvienojas “teikumos” un nepārprotami pauž pateicību par cilvēka jūtām vai attieksmi. Jūtīgs ir cilvēks, kurš spēj lasīt bezvārdu teikumus un precīzi salīdzināt tos ar attiecīgās personas vārdiskajiem teikumiem.” Galvenais ir pie sejas pieliktās rokas žests, kad rādītājpirksts vērsts pa vaigu uz augšu, bet lielais pirksts nosedz muti un īkšķis balsta zodu. Vēl viens pierādījums tam, ka klausītāja attieksme pret runātāju ir kritiska, ir tas, ka viņa kājas atrodas cieši sakrustotas un roka šķērso ķermeni (aizsardzība), kamēr zods un galva vērsti uz leju (naidīgums). Vārdos izteikts, šis neverbālais teikums varētu skanēt apmēram šādi: “Man nepatīk tas, ko tu saki, un es tev nepiekrītu.”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1184120
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties