Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:587828
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pils celtniecības gads nav precīzi zināms - tūristu bukletos bieži minētais 1301.gads ir apšaubāms datējums, kas sākotnēji minēts tikai J.G.Arnta darbā (1753) bez atsauces uz oriģināldokumentiem. 1301.gadā Livonijas ordenis bija iesaistīts karā ar Rīgas pilsētu un šajā laikā jaunas pilis diez vai tika celtas. Kā pils Jaunpils pirmoreiz minēta 1411.gada ordeņa piļu sarakstā kā Nienborch - tādēļ daļa pētnieku uzskata, ka tā celta pat tikai 15.gadsimta sākumā. Pils kopā ar Jelgavas, Dobeles, Saldus un Skrundas pilīm veidoja aizsardzības līniju pret lietuviešu iebrukumiem - jau 1339.gadā ordenis šim nolūkam cēla pili Tērvetē un lietuvieši to nopostīja 1345.gadā. Iespējams, tādēļ tika celta Jaunpils - nedaudz tālāk iekšzemē - tātad pils, visdrīzāk, celta 14.gadsimta otrajā pusē.

1301.gads – vēstures avotos minētais Jaunpils pils celtniecības sākums, kad Livonijas ordeņa mestrs ir Gotfrīds fon Roga (1298-1306). Pils kalpojusi kā Dobeles komturejas palīgpils. Pils sienas celtas no laukakmens, pēc tam apmestas un vietām sasniedz 2,1 m biezumu. Jaunpils pils kalpojusi kā cietoksnis, kurā uzturējās neliela militāra vienība, ordeņa mūki, kā arī vecumdienas pavadījuši Livonijas ordeņa bruņinieki.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1318395
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties