Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:587199
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

8. Vietas mijiedarbība ar citām vietām
Preiļiem ir sadarbība ar Glubokoje pilsētu Baltkrievijā, ar Utenas pilsētu Lietuvā, Sahilas pašvaldību Azerbaidžānā ar šīm pilsētām notiek sadarbība Eiropas projektu realizācijā, pieredzes apmaiņas braucieni, kopīga piedalīšanās kultūras un sporta pasākumos. Notiek sadarbība ar Prahatices pilsētu Čehijā - kultūras jomā, koru apmaiņas braucieni. Latvijā notiek sadarbība ar Saldus novadu, Engures novadu un Balvu novadu – pārsvarā tie gan ir pieredzes apmaiņas braucieni. Preiļu novada doma 2005. gadā iestājās biedrībā „Eiroreģions „Ezeru zeme””, kas apvieno pašvaldības no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pierobežas reģioniem. (www.preili.lv, 2013)

9. Vietas piederība lielākiem reģioniem
Preiļi atrodas Preiļu novadā un ir šī novada centrs. Preiļu novadā ietilpst Preiļu pilsēta, Preiļu pagasts, Aizkalnes pagasts, Saunas pagasts un Pelēču pagasts. Preiļu novads ietilpst Latgales plānošanas reģionā un ir reģionālās nozīmes attīstības centrs. Lielu plusu Preiļiem dod tas, ka pilsēta atrodas pašā Latgales sirdī, kas dod lielisku iespēju pilsētai attīsties un kļūt par nozīmīgu administratīvo centru.

10. Vietas aura, atmosfēra
Preiļu novada neoficiālais sauklis ir „Preiļu novads – vieta, kur atgriezties”. Šo saukli nav izveidojuši paši iedzīvotāji, bet gan ciemiņi, jo Preiļi saistās ar īpašu auru un ikviens, kurš ir šeit iegriezies, apgalvo to, ka kādreiz vēl te atgriezīsies. Preiļu iedzīvotāji ir ļoti cieši saistīti, jo pilsēta ir maza un visi lielā mēra viens otru pazīst. Tas labāk ļauj risināt sadzīviskas un politiskas problēmas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1330310
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties