Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:585365
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Jau senatnē tika likti pirmie pamati ekonomikas kā zinātnes attīstībā. Cilvēki centās nodrošināt sev iztiku, sagādāt visu nepieciešamo. Šīs saimnieciskās darbības pamazām veidoja aizvien vairāk jaunas vajadzības. Bija nepieciešama sistēma kā pilnvērtīgāk izmantot resursus, vajadzību apmierināšanai. Veids kā to pareizāk un izdevīgāk izdarīt – kļuva par ekonomikas teorijas būtību, šīs zinātnes pamatu Pēc V.Bikses teorijas ar ekonomisko sistēmu saprot sabiedrības saimnieciskās dzīves noteiktu organizāciju. Par to, ka konkrēta sistēma ir, ir bijusi un pastāvēs liecina ekonomikas teorijas vēsture.
Jau pieminēto vajadzību pieaugums nomainīja saimniecības sistēmu no naturālās saimniecības uz preču ražošanas saimniecību, darba dalīšanu. Lai apmierinātu savas vajadzības pārdevējam un pircējam jāstājas maiņas(preču pirkšanas un pārdošanas) attiecībās, ko var izdarīt, ja konkrētais produkts kādam pieder(privātīpašums). Tāpēc pamatā ekonomika atbild uz jautājumiem ko ražot, cik daudz ražot, kā ražot un kam ražot. Sākotnēji cilvēkiem bija nepieciešams nodrošināt galvenokārt fizioloģiskās vajadzības, vajadzību pēc drošības (A.Maslova vajadzību hierarhija) un tamlīdzīgi, taču mūsdienās vajadzības ir ieguvušas neiedomājamus apmērus. Lai gan, protams, kas ir neatliekama vajadzība šodien, var būt luksus prece rītdien un otrādi. Kā pozitīvas sekas šim faktam var nosaukt ekonomikas, zinātņu un tehnoloģiju attīstību, kā arī sabiedrības attīstību kopumā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties