Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:585316
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  PILNVEIDOŠANĀS PERIODS    3
2.  REŽISĒTĀS FILMAS    5
3.  AVATARS    8
3.2.  TEHNOLOĢIJU INOVĀCIJAS    11
  AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    13
  PIELIKUMI    14
Darba fragmentsAizvērt

Kustības notveršana ir objekta vai personas kustības „notveršana”/ierakstīšana digitālā animācijā vai kompjūter-animācijā. Pati kustības notveršanas un kompjūter-radīts attēls nav nekas jauns. Kustības notveršana pazīstama kā „zaļā ekrāna tehnoloģija”. Tomēr tā ir ierobežota izmēru un cilvēka performances proporcijās, respektīvi, zaļais fons(lielākoties) kalpo par laukumu, kas vēlāk tiek veidots digitāli, savukārt aktiera performances notveršanā (ja vēlāk tēls veidots digitāli) izmanto zaļās krāsas kostīmu ar atzīmēm, kas ļauj digitāli vērot atzīmju kustību un veidot kopējā tēla performanci. Savukārt būtiskākie ierobežojumi parādās pilnīgā performances notveršanā, piemēram, acis ar šo tehniku nevar notvert, vai kustināt, kā arī uz zaļā ekrāna aktiera meikaps kavē pilnvērtīgu veiktspēju. Tradicionāli šī metode praksē darbojas izvietojot atstarojošus marķiera punktus(atzīmes) uz aktiera sejas un ķermeņa, kas tālāk tiek izmantots kompjūter apstrādē lai radītu digitalizēti izteiksmes ar datoru veidotam tēlam. Tomēr, ir diezgan pamanāma atšķirība starp cilvēka un kompjūter radītu izteiksmi, galvenokārt tādēļ, ka tikai fragmentāri notverta aktiera sejas mīmika un lielāko daļu pievieno apstrādes mākslinieki. Lai pārvarētu šo plaisu starp cilvēku un digitalizētu tēlu, Kamerons un viņa komanda izstrādāja jaunu sejas veiktspējas ieraksta attēlu – radīja galvassegas ierīci , kas aktierim jāvalkā visu filmēšanu. Šī galvassega aprīkota ar kameru, kas novietota dažus cm no sejas, ļaujot notvert ikvienu muskuļa darbību un zīlītes, un to visu digitalizēt, radot emociju īstumu aktiera dubultniekam, šajā gadījumā, avatāram. Šī video-galvassega uzvilkta visu filmēšanas laiku, un, neizmantojot attiecīgo ierakstu, to nodod vizuālo-efektu atbildīgajai kompānijai, kas pārnes ierakstītu uz kompjūter-radīto varoni- katru no kadra, pat vismazākās izmaiņas.
Augsti attīstīto digitālo animācijas attēlojumu „Avatarā” veidoja Pītera Džeksona digitālo efektu studija Weta Digital. Talantīgu mākslinieku komanda izveidoja no ierastā tēlojuma foto-īstu attēlu, pamatā izmantojot jaunus panākumus apgaismojumā, ēnojumā. Reālistiskums tika piešķirts katrai lapai, augam, kokam un akmenim, kas tika veidots Weta kompjūteros. Beigās mākslinieku komanda, ko vadīja Akadēmijas baltas ieguvējs Ričards Teilors, dizainēja rekvizītus un ieročus navi iedzīvotājiem un cilvēkiem. Visa digitālā dizaina veidošana un izstrāde aizņēma vairāk kā gadu, lai tiktu pabeigts kā iecerēts.
Vairāk kā 10 gadus Kamerons vēlējās izveidot 3-D kameru. Sākotnējais mērķis bija to izmantot filmējot Marsa filmu, kas būtu simbols kosmosa izpētei (Kamerons ir NASA konsultatīvajā padomē). Tomēr tajā laikā 3-D kamera bija veļasmašīnas lielumā un ļoti smaga(~200kg).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties