Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:585131
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Labi izklausās vārds – pieejamība. Pieejamība nozīmē, ka tas, ko cilvēks vēlas ir viņam pieejams. Vai tie būtu sociālie pakalpojumi, indivīdam nepieciešamā informācija vai arī apkārtējā vide. Un savukārt apkārtējās vides pieejamība nozīmē, ka sabiedrībā par vienu šķērsli ir mazāk, lai cilvēki ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem, veci cilvēki un māmiņas ar bērnu ratiņiem un vispār ikviens sabiedrības loceklis varētu nokļūt tur, kur viņš vēlās – skolā, darba vietā, poliklīnikā, veikalā, pie draugiem utt..
Daudzu invalīdu nedienas sākas jau pie dzīvokļa durvīm. Tās ir pārāk šauras, lai ar ratiņkrēslu varētu izbraukt. Ja tas izdodas, grūti iekļūt liftā vai arī namā tā nav vispār. Izkļūstot no savām mājām, jāsastopas ar citām problēmām, kas cilvēkiem ar kustību traucējumiem apgrūtina pārvietošanos.
Ceļot mājas, netiek ievēroti visi būvnormatīvi, kas pieņemti, lai atvieglotu invalīdu pārvietošanos. Bieži tiek uzliktas nepareizas flīzes, grīdas segumi, kas neder invalīdam. Vairāki veikali, kuri izveidojuši invalīdiem paredzētās uzbrauktuves, tālāk viņus "nelaiž" — seko pakāpieni, pa kuriem nobraukt nav iespējams. Brīžiem liekas, ka šie pandusi tiek būvēti tikai tādēļ, lai papīros būtu ķeksītis, ka tāds pastāv.
Tāpat invalīdi nevar iekļūt kinoteātros, teātros. Vienīgā vieta, kuru mēs zinām, kur cilvēks ar īpašām vajadzībām var mēģināt uzbraukt, ir tagad remontētais Latvijas Nacionālais teātris, kur ir izveidota uzbrauktuve, taču tā ir tik stāva, ka pa to nevar uzbraukt bez cilvēku palīdzības. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1239210
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties