Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:585098
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eksāmenā būs viens praktiskais uzdevums (teorijas nebūs) no divām daļām, kopā dos 30% no vērtējuma, laiks – 50 minūtes. Pirmajā daļā no dotajiem lielumiem būs jāaprēķina viens rādītājs (WACC), pamatojot aprēķinu, paskaidrot rādītāja būtību. Šo rādītāju vajadzēs izmantot otrajā uzdevuma daļā (investīciju projekta novērtēšana - NPV), aprēķins arī jāpamato un jāpaskaidro.
Viens no uzņēmumu finanšu vadības virzieniem ir finanšu analīze, izmantojot to, var noteikt, kāds ir uzņēmuma stāvoklis šobrīd. Pārējie lēmumi jāpieņem uzņēmuma finanšu vadītājam.
1. Investīciju lēmumi. Uzņēmuma attīstība notiek caur investīciju projektiem, tātad jāpieņem investīciju lēmumi. Tie palīdz pieņemt šādus lēmumus: noteikt kādu aktīvu apjomu un struktūru mēs vēlamies uzņēmumā; kas jādara, lai tie būtu racionāli izveidoti – iegādāties jaunus vai likvidēt esošos aktīvus. Piemēram, tiek pieņemts lēmums, ka uzņēmumam jāiegādājas iekārta, kas maksā Ls 500 000. Tam seko finansēšanas lēmumi.
2. Finansēšanas lēmumi. Jāizvērtē no kāda avota finansēt iegādi – pašu kapitāla vai aizņemtā kapitāla. Šim nolūkam pielietojam „kapitāla cenu” jeb vidējo svērto kapitāla cenu (WACC). Jāpiemeklē viszemāko WACC, lai nopelnītu vairāk, taču šim lielumam jābūt reālam, tāpēc nevar izvēlēties matemātiski zemāko.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1126319
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties