Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:584902
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bāri.
Bāri ir ēdināšanas uzņēmumi ar oriģinālu interjeru, kuros viesu apkalpošana tiek veikta pie bāra letes vai galdiņa.
Sākumā bāros dominēja alkoholiskie dzērieni un kokteiļi, tad pakāpeniski parādījās arī ēdieni uzkodu veidā.
Bāra jēdziens ir saistīts ar apzīmējumiem- barjera, iežogos, bufete.
Noteicošais bāra sortiments ir alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni. Tam paredzēta rūpīgi izstrādāta dzērienu un kokteiļu karte. Uzkodas ir nelielā klāstā, iespējami arī karstie ēdieni, taču to pagatavošana ir vienkārša.

Bāra raksturojums.
Bāros būtu jābūt:
tirdzniecības telpām
ražošanas telpām
sadzīves telpām personālam
administrācijas telpām
noliktavām
Apkalpošanas funkcijas bārā veic bārmenis vai bārmenis - oficiants.

Bārmeņa pienākumi.
Bārmeņa darbs norisinās pie letes.
Atnākot klientam, ar to jāsasveicinās.
Tad jājautā, ko vēlas iedzert, kad izvēle izdarīta, jānosauc visi pieejamie viena tipa dzērieni.
Un tad izvēlas piemēroto glāzi un pasniedz to piepildītu ar vēlamo dzērienu.
Bārmenim obligāts likums ir pārzināt bārā izmantojamās glāzes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties