Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:584005
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  RĪGAS PAŠVALDĪBAS POLICIJA    3
2.  CILVĒKRESURSU VADĪBAS POLITIKA    5
3.  CILVĒKRESURSU PLĀNOŠANA UN PIESAISTĪŠANA    6
4.  PERSONĀLA ATLASE UN DARBINIEKU INTEGRĒŠANA    9
4.1.  PERSONĀLA ATLASES POSMI    9
4.2.  DARBINIEKU INTEGRĒŠANA    10
5.  DARBINIEKU APMĀCĪBAS UN KARJERAS IZAUGSME    11
6.  PERSONĀLA MOTIVĒŠANAS SISTĒMA    12
8.  POLICIJAS DARBĪBAS TIESISKAIS PAMATS    14
Darba fragmentsAizvērt

8. POLICIJAS DARBĪBAS TIESISKAIS PAMATS
Policijas darbības tiesiskais pamats ir Latvijas Republikas Satversme, starptautiskie līgumi, likums „Par policiju” , citi Latvijas Republikas likumi un normatīvie akti, kā arī pašvaldību lēmumi, ja tie nav pretrunā ar Latvijas Republikas likumiem.
Likums „Par policiju” nosaka policijas jēdzienu, uzdevumus, darbības principus un vietu valsts pārvaldes un pašvaldības iestāžu sistēmā, policijas pienākumus, tiesības, struktūru, kompetenci, policijas darbinieka tiesisko aizsardzību, darbības garantijas, atbildību, finansēšanas, materiāltehniskās apgādes kārtību, kā arī policijas darbības uzraudzību un kontroli. Likumā "Par policiju" ir teikts, ka: "Policijas galvenais pienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības un valsts intereses no noziedzīgiem nodarījumiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem.. Policijas darbība tiek organizēta, ievērojot likumību, humānismu, cilvēka tiesības, sociālo taisnīgumu, atklātumu, vienvadību un balstoties uz iedzīvotāju palīdzību."
Darba samaksu, atlīdzību un piemaksas regulē „Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības” likums.
Protams, ikviens Pašvaldības Policijas darbinieks ievero arī ”Pašvaldības ētikas kodeksu” . Tas citē, ka pašvaldības darbiniekam, pildot savus amata pienākumus, kā arī ikdienā, jāievēro noteikti profesionālās ētikas pamatprincipi, kā arī nosaka darbinieka uzvedības principus, konfliktu risināšanas kārtību un ētikas uzvedības normas.
Ministru kabineta noteikumi Nr.532 "Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi darbības un tās rezultātu novērtēšanas kārtība" regulē kārtību, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs un Ieslodzījuma vietu pārvaldē iestādes vadītāja vai viņa pilnvarotas amatpersonas izveidota vērtēšanas komisija novērtē Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi (turpmāk - amatpersona) darbību un tās rezultātus. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1346940
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties