Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:583297
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Latvijas okupācija Otrā pasaules kara laikā    4
  1941. gada vasaras deportācijas    5
  Izdzīvošana Sibīrijā    7
  1949. gada deportācijas    7
  Atgriešanās Latvijā    8
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Katra cilvēka dzīvē ir bijuši posmi, kad bija jāpieņem steidzīgi lēmumi, kas ietekmēja visu pārējo dzīvi. Sandras Kalnietes liktenis ir veidojies dažādos laika posmos.
Es izvēlējos analizēt Sandras Kalnietes grāmatu „Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos”. Šī grāmata tika manās rokās 2006. gadā, kad Kaunatas pagastā notika „Grāmatu svētki 2006”. Grāmata izskatījās ļoti bieza un liela un man nebija vēlēšanās to izlasīt. Tomēr viendien, kad aiz loga bija drūms laiks, es paņēmu šo grāmatu rokās un sāku lasīt. Katra grāmatas rindiņa lika aizdomāties par cilvēkiem un notikumiem Otrā pasaules kara laikā. Izlasot visu grāmatu, man acīs parādījās asaras, jo cilvēku pārdzīvotais ārpus dzimtenes un kara laikā bija šausmīgs. Tie bija mani iespaidi par grāmatu.
Sandras Kalnietes grāmata tiek veltīta viņas vecākiem un vecvecākiem, un radiem. Tomēr viņa arī tajā ir iesaistīta, jo ir pati piedzīvojusi vecāku iespaidu, ko ir atstājis gan karš, gan Sibīrijas skarbums. Viņas grāmata sākas ar veltījumu:
„Manai mātes mātei Emīlijai Dreifeldei, dz. Gāliņai, manam mātes tēvam Jānim Dreifeldam, manam tēva tēvam Aleksandram Kalnietim, kas neatgriezās. Manai tēva mātei Mildai Kalnietei, dz. Kaimiņai, kas izdzīvoja un atgriezās”1.
Taču šajā darbā man ir jāanalizē, kas tieši notika un kāpēc. Analizējot šo darbu, ir jāizmanto materiāli par Otro pasaules karu. Otrais pasaules karš izceļas ar savu nežēlīgumu, jo notika masveida okupācijas un deportācijas.
Lai labāk izanalizētu šo grāmatu, ir jāsāk ar Otro pasaules karu. Otrais pasaules karš sākas 1939. gada 1. septembrī, kad Vācija uzbrūk Polijai. Rietumeiropā agresors bija Vācija ar Hitleru priekšgalā un Austrumeiropā – PSRS2.
1941. gada 14. jūnijā sākas pirmās masveida deportācijas no Latvijas.
Latvijas okupācija Otrā pasaules kara laikā
1940. gada 17. jūnijā PSRS karaspēks sāka pāriet Latvijas robežu. Sarkanā armija sāka veikt neizprovocētu militāro agresiju pret Latviju un sāka to okupēt1. Tādējādi Maskava pārkāpa daudzus pašas parakstītus līgumus, no kuriem galvenie bija Latvijas – Krievijas 1920. gada miera līgums un Latvijas – PSRS neuzbrukšanas līgums. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1129145
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties