Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:583005
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsu ideja ir hipodroma „Valmiera” izveide. Jātnieku sporta centra projektēšana plānojama Valmieras rajonā, nopirktajā un paredzēta tieši šim projektam zemes platībā, 17 ha lielumā. Tiks uzbūvēts viss nepieciešamais jātnieku centra pamatdarbības uzsākšanai – staļļi, slēgtā arēna, treniņu un sacensību laukumi, pastaigu laukumi, administratīvas ēkas utt.
Izpētot Latvijas uzņēmumus un izmantotus resursus, secinājām, ka hipodroma izveide varētu būt veiksmīgs projekts, vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, kopš hipodroma darbības pārtraukšanās (1965.gads) , palika daudz šī sporta veida cienītāju. Otrkārt, sporta veids, kurā iesaistīti dzīvnieki, vienmēr bija un paliks populārs. Treškārt, Latvijā notiek zirgu sacīkstes un ir pieejamas visādas aktivitātes un nodarbes ar zirgiem, bet nav apkopota uzņēmuma kur visas nodarbes ir apvienotās, kas bez šaubām ir ērti potenciālajiem patērētajiem.
Latvijā kopš 1965.gada nepastāv hipodroms. Sportisti no Latvijas, kuri nodarbojas ar šo sporta veidu brauc sacensties uz Lietuvu, Igauniju, Krieviju, bet startēt šajās valstīs nav lēts prieks. Agrāk šo sporta veidu atbalstīja valdība, līdz ar to labākajiem rikšotāju braucējiem bija iespēja startēt gan Maskavas, Odesas, Tallinas, Pleskavas, gan arī daudzos citos hipodromos. Mūsuprāt, Latvijai ir vajadzīgs hipodroms, jo ir samērā liels šī sporta cienītāju skaits, un neskatoties uz hipodroma neesamību, brauc sacensties uz kaimiņvalstīm. Tāpēc hipodroma izveide un tālāka tā eksistence varētu sastādīt konkurenci kaimiņvalstu jau esošajiem hipodromiem.
Izvēlēta vieta hipodroma izveidei ir Valmieras rajons, precīzi 9 km no Valmieras virzienā uz Valku. Ir vairāki pamatojumi hipodroma izveidei Valmieras pagastā, bet ne, piemēram, Rīgas rajonā. Rīgas rajonā ir samēra dārga zemes īre, nerunājot par to iegādi, kas turpmākai hipodroma eksistencei varētu radīt finansiālus zaudējumus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties