Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:582679
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No 7 mēnešu vecuma, sāk dot dārzeņa biezeņus gaļas buljonā, ne vairāk par 10 tējkarotēm dienā, baltmaizes sausiņus un svaigi rīvētu ābolu. Šajā vecumā var arī dot ceptu ābolu. Kad mazulim jau ir desmit mēneši, vecāki viņam jau var vārīt putras un zupas, izmantojot pieaugušajiem domāto pienu. Labi produkti mazuļa ēdienkartē šajā vecumā ir arī jogurts, biezpiens un siers.
Pastāv dažas medicīniska rakstura situācijas, kad barošana ar krūti rada risku mazulim. Tiek uzskatīts, ka ar HIV vīrusu inficēta māte var pārnest vīrusu uz mazuļa organismu, barojot to ar krūti. Arī mātei, kas inficēta ar B hepatītu vai tuberkulozi, nevajadzētu barot mazuli ar krūti. Protams, jebkura saslimšana var ne tikai apdraudēt mazuli un māmiņu, bet arī apgrūtināt pašu barošanas procesu. Turklāt jebkuri medicīniski preparāti pat nelielā daudzumā nonāk mātes pienā, un daļa no tiem var nodarīt mazulim ļaunumu.
Es uzskatu, ka mātes piens mazulim ir vispiemērotāks, vērtīgāks par piena maisījumiem vai jonizēto pienu. Mātes piens satur vielas, kuras nav šajos pienos. Mātes pienu mazulim ir arī vieglāk sagremot nekā piena pulvera maisījumus, kazas vai govs pienu. Tas vienmēr ir sterils, svaigs un piemērotajā temperatūrā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties