Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:581851
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Piemēram: “Interesanti vērot, kā jūlija labie vai pat pārāk labie laika apstākļi ir krasi mainījuši patērētāju prioritātes. Sporta preču tirdzniecība pret jūniju ir pieaugusi par 91%(!), piebildīsim, tie ir sezonāli izlīdzinātie dati, pret pērno jūliju pieaugums vēl lielāks: 93%. Savukārt paklāju, tapešu un tamlīdzīgu produktu iegāde varēja pagaidīt, tie pirkti par 24% mazāk. Karsta saule ir patīkama, bet no tās ir arī jāsargājas, tāpēc dakteru brīdinājumi palīdzējuši augt tualetes un kosmētikas preču pārdošanai par 6%. Arī personiskā dārza mēbeļu parka atjaunošana šādos brīžos kļūst aktuālāka, veicinot kopējā mēbeļu pārdošanas apjoma kāpumu par 7%. Saglabājas šim gadam kopumā raksturīgais pārtikas tirdzniecības pieauguma nelielais atrāviens jeb šoreiz 4.7% gada griezumā. Taču īsta mūsu tirdzniecības nozares stiprā pils pēdējā laikā ir apģērbu tirdzniecība, kura šoreiz iepriekšējā gada attiecīgā mēneša apgrozījumam pieplusojusi 10.1%.”

Kopsavilkums
Lai noteiktu plaša patēriņa preču aprites indeksu, jāapzina statistikas dati par mazumtirdzniecības apgrozījuma lielumu un ejošākām nozarēm, jāsalīdzina reklāmas masu medijos vadošās nozares un to investēto līdzekļu lielums, kā arī jāveic novērojumi par preču grupām un veikalu veidiem, kas atrodami uz galvenās tirdzniecības ielas. Iegūto kopainu var salīdzināt ar banku ekspertu izteikto, uz datiem balstīto analīzi.
Balstoties uz šo indeksu var izdarīt secinājumus par iedzīvotāju labklājības līmeni un pirktspēju, attiecīgi plānot preču krājumu apjomus vai jaunu biznesa virzienu attīstīšanu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1347051
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties