Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Eiropas Savienības integrācijas problēmas Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību konvencijas sistēmā

     

    Eseja4 Tiesības

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:580982
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2010. gadā stājās spēkā Konvencijas 14. Protokols, kas uzlabotu Cilvēktiesību procesuālus jautājumu risinājumus un sniedz iespēju ES iespēju tai pievienoties.
Līguma par ES 6.panta 2.punkts paredz, ka ES pievienosies Konvencijai. Līdz ar šo pievienošanos ES kļūtu par pilnvērtīgu līgumslēdzējas pusi un Cilvēktiesību tiesa būs kompetenta veikt pārbaudi par ES darbības tiesiskumu. Tomēr tāpat kā Harta, arī Konvencija, nerada pilnu pamattiesību apjomu, bet gan vērtēt vai Savienība ir/nav pārkāpusi Konvenciju. Svarīgi ir saglabāt Savienības tiesību sistēmas autonomiju.
Pievienošanās līguma projekts nosaka, ka Savienība pievienojas Konvencijai ar pirmo un sesto protokolu iedibinot principus ES un Eiropas Padomes savstarpējai mijiedarbībai. ES nekļūs par Eiropas Padomes locekli, tomēr ES daļēji ir jāiesaistās Konvencijas struktūrās Tā nodrošinot ES integrāciju Konvencijas sistēmā. Tāpat projekts nosaka Savienības pārstāvniecību Eiropas Padomes Ministru komitejas darbā un Savienības līdzdalību ar Konvenciju saistītu izdevumu segšanā. Vissvarīgākās izmaiņas ir saistītas ar Cilvēktiesību tiesu, jo ES tiesai ir iespējas sniegt savu vērtējumu par Savienību tiesību normu atbilstību Konvencijai pirms sprieduma pieņemšanas Cilvēktiesību tiesā – tātad ieviešot līdzatbildētāja mehānismu. Savienības dalībvalsts var kļūt par līdzatbildētāju tādās lietās, kuras ierosinātas pret Savienību vai tās dalībvalstīm.
Līdz ar Savienības pievienošanos Konvencijai, Luksemburgas un Strasbūras tiesas savstarpējās attiecības būs noteiktas normatīvā aktā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1345514
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties