Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:580503
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  SVARĪGĀKIE VĒSTURES PAVĒRSIENI EIROPAS SAVIENĪBAS ATTĪSTĪBĀ    4
  Eiropa pēc Pirmā pasaules kara    4
  Eiropa starpkaru posmā (20. – 30.g.)    5
  Situācija pēc Otrā pasaules kara    5
  Eiropas Ogļu un tērauda kopiena (Šūmana plāns)    7
  Romas līgums    8
  Vienotais Eiropas akts    9
  Māstrihtas līgums    10
  Tieslietas un iekšlietas    11
  Šengenas konvencija    13
  Nicas vienošanās    13
  Konstitūcija Eiropai    14
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    18
  PIELIKUMI    19
Darba fragmentsAizvērt

Autors norāda, ka jau 2007.gada 13.decembrī ES 27 valstu vadītāji paraksta Lisabonas līgumu, ar kuru veic labojumus iepriekšējos līgumos. Tā mērķis ir padarīt ES demokrātiskāku, efektīvāku un caurskatāmāku, lai tā varētu risināt tādas globālas problēmas kā klimata izmaiņas, drošība un ilgtspējīga attīstība. 2009. gada 1. decembrī stājas spēkā Lisabonas Līgums, ko ratificējušas visas ES dalībvalstis.
Lisabonas līgums (zināms arī kā Reformu līgums) ir starptautiska vienošanās, kuru parakstīja 2007. gada 13. decembrī Lisabonā ar mērķi mainīt Eiropas Savienības (ES) pārvaldes kārtību. Tas papildināja Līgumu par Eiropas Savienību (TEU, Maastricht; 1992) un Eiropas Kopienas izveides līgumu (TEC, Rome; 1957). Procesa gaitā TEC tika pārsaukts par Eiropas Savienības funkcionēšanas līgumu (angļu: Treaty on the Functioning of the European Union, TFEU).
2007.gada 21.decembrī arī Latvija, Igaunija, Čehija, Lietuva, Ungārija, Malta, Polija, Slovākija un Slovēnija pievienojas Šengenas zonai.

NOBEIGUMS
Eiropas savienība Eiropas integrācijas vēsturē ir liels sasniegums. Eiropieši ir pratuši nokārtot savas nesaskaņas mierīgā ceļā, pieņemot likumus un meklējot dažādus samierināšanās variantus. Tādas lietas, kā pārākuma gars un diskriminācija ir izskaustas no dalībvalstu attiecībām, četrām kopienas institūcijām: Padomei, Parlamentam, Komisijai un tiesai ir uzticēts būt par starpnieku konfliktos, aizsargāt eiropiešu intereses un strādāt kopējai politikai.
Arī cilvēku dzīves standarti ir uzlabojušies un daudz vairāk nekā plānots, jo katra nacionālā ekonomika atsevišķi nebūtu spējusi tādā mērogā attīstīt savu ekonomiku un sasniegt pieaugumu, kādu sniedz kopējais tirgus un tirdzniecības intensifikācija.
Atvērtās valstu robežas ļauj cilvēkiem brīvi pārvietoties Savienības robežās, kas rada papildus iespējas strādāt un mācīties ES iekšējā teritorijā.
Pirmo reizi vēstures gaitā Eiropa atkal apvienojusies mieram un brīvībai, turklāt šī attīstība ir svarīga pasaules vispārējam līdzsvaram. Tomēr seko aizvien jauni izaicinājumi, kuri ES jāturpina pieņemt un risināt, apvienojot kopējos spēkus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties