Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:578941
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā arī reizēm ir manāmas daudzpunktes, kas liek domāt par nepabeigto domu, par to, ko varbūt autore kāda iemesla dēļ nav izstāstījusi līdz galam. Izmantoti ir arī salikti pakārtoti teikumi, ko noteicu pēc biežāk izmantojamajiem pakārtojuma vārdiem „ko, kad kur, kā” Daudzos momentos pašam lasītājam, arī man, radās vēlme mainīt balss intonāciju un pat vairākkārt citādāk nolasīt kādu rindu un iedomāties kā to varētu būt domājusi autore.
Neiztikt arī bez retoriskiem jautājumiem, uz kuriem lasītājs rod atbildi un to vēlas pateikt skaļi, bet tomēr noklusē un nesaka. Kādos 3 dzejoļos visā krājumā pamanīju, ka vārds „Viņš” tiek rakstīts ar lielo burtu, manuprāt, tas varētu būt adresēts kādam autores tuvam cilvēkam, lai parādītu savu cieņu pret viņu un kas to lai zina, varbūt arī mīlestību.

7. Manuprāt, krājumā paustās tēmas un motīvi ir aktuāli arī mūsdienas. Bieži vien sabiedrība izsmej, noniecina un nemēģina saprast cilvēkus, kuri mēģina būt savādāki, drosmīgāki un atrast savu dzīves jēgu. Mūsdienās tas ļoti redzams uz jauniešiem, galvenokārt, tiem, kuri cenšas atšķirties ārējie, nerunājot jau par iekšējo pasauli. Viņus nesaprotu un viņi paliek tajā lomā, kad nav draugu. Arī tie, kuri ir kāda iemesla dēļ savādāki, jo ir daudz pārcietuši savā īsajā vai garajā mūžā nedod tomēr nevienam tiesības otru izsmiet nekādā gadījumā, jo tu nezini, ko cilvēks ir pārcietis, kāds ir bijis viņa mūžs jau no mazotnes. Arī mīlestības motīvs vēl mūsdienās ir aktuāls un ne visi, tāpat kā Aspazija, ar pirmo piegājienu atrod to īsto un vienīgo un visiem tāpat kā viņai vajadzētu cīnīties un turēties pretī dzīves negludumiem, tikt tam pāri vienam vai ar kāda līdzcilvēka palīdzību. Viņa pa šiem gadiem ir uzaudzējusi sev biezu ādu, lielu un spēcīgu mugurkaulu, nostripinājusi savu pašapziņu un ikvienam no tā vajadzētu mācīties. Arī man.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1354710
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties