Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:577642
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Abstract    2
  Ievads    4
1.  Linux instalācijas process    5
2.  Windows instalācijas process    9
3.  Windows un Linux instalācijas salīdzinājums    11
3.1.  Kopīgais Windows un Linux instalācijā    11
3.2.  Atšķirīgais Windows un Linux instalācijā    12
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra un avoti    14
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā tiks pētīts operētājsistēmu Windows un Linux instalācijas process – kas ir kopīgs un kas atšķirīgs šo operētājsistēmu instalācijā.
Ir zināms, ka Latvijā visbiežāk tomēr tiek izmantota Windows operētājsistēma, tā ir arī vispopulārākā visā pasaulē. Iespējams, ka tas tā ir tāpēc, ka pastāv uzskats – Windows operētājsistēma ir vienkāršāka un lietotājam vieglāk saprotama. Tāpēc šī darba mērķis būs izpētīt un salīdzināt šīs operētājsistēmas un rezultātā konstatēt, vai pastāv kādas būtiskas atšķirības šo abu operētājsistēmu instalācijā, vai pastāv kādas atšķirības tieši instalācijas veikšanas sarežģītībā.
Taču izpētīt šīs atšķirības būs salīdzinoši grūti, jo dažādām Windows un Linux versijām atšķirīgs ir arī instalācijas process. 1. Linux instalācijas process

DrakX ir Mandrake Linux instalēšanas programma. Tā ir viegli lietojama un pieejama ar grafisku lietotāja interfeisu, kurš dod iespēju pārvietoties starp instalācijas sadaļām turp un atpakaļ. Protams, DrakX strādās un Mandrake Linux uzinstalēsies vislabāk tad, ja visi datora komponenti, kurus izmantojat ikdienas darbā ar datoru, būs pieslēgti datoram un iestatīti „Standby” režīmā vai arī vienkārši ieslēgti.
Pats pirmais ekrāns, kurš parādīsies sākot instalāciju piedāvā nedaudz informācijas un ļauj izvēlēties instalēšanas parametrus. Neko nedarot (Nospiežot „Enter”) instalācija sāksies instalēšanas veids („normal” vai „linux mode”). Nospiežot F1 parādīsies ekrāns, kurā ir iespēja izvēlēties pāris instalēšanas veidus.
vgalo: ja mēģinājāt noklusēto instalāciju un neredzējāt grafisko interfeisu, tad varat mēģināt veikt instalāciju zemā izšķirtspējā. Šādi parasti notiek ar dažu tipu videokartēm, parasti ar ļoti vecām. Lai sāktu instalāciju ar zemu izšķirtspēju ierakstiet komandrindā „vgalo” un nospiediet „Enter”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1137695
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties