Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:577143
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.10.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

14) Linux ir vairāklietotāju un daudzuzdevumu operētājsistēma, kuru var izmantot dažāda tipa datoros. Tās pirmsākumi meklējami 90. gadu sākumā, kad Linuss Torvalds internetā publicēja pirmo Linux versiju un aicināja citus programmētājus iesaistīties tās uzlabošanā. Linux tiek izplatīts saskaņā ar GNU Vispārējās publiskās licences noteikumiem, tādēļ tas ir brīvā programmatūra un atvērtā pirmkoda programmatūra.

15) Kopš iznākšanas 1993. gadā Microsoft Windows NT (New Technology) paaudzes operētājsistēmas ir pakāpeniski kļuvušas par pašu populārākām tīkla operētājsistēmām, aizņemot tirgū Nowell NetWare operētājsistēmu vietu. Tam par iemeslu ir ērtais grafiskais interfeiss un salīdzinoši vienkāršā ekspluatācija, kas ļauj pat nepieredzējušiem lietotājiem uzstādīt un apkalpot lokālos tīklus.
Novell NetWare bija viena no pirmajām OS, kas paredzēta lietošanai personālo datoru (PC) lokālajos tīklos (LAN). Tā arī ir palikusi par pašu vecāko no plaši izplatītākajām OS.
80-to gadu sākumā, kad datortīklu galvenie uzdevumi bija tikai failu un printeru koplietošana, Novell NetWare OS tikai izstrādāta šo uzdevumu veikšanai un to arī joprojām ļoti efektīvi izpilda.

16) Android ir operētājsistēma mobilajām iekārtām, tādām kā viedtālruņi un planšetdatori, kas darbojas uz Linux kodola bāzes[2]. To sākotnēji izstrādāja uzņēmums Android Inc., kuru vēlāk nopirka Google, bet pēc tam Open Handset Alliance.[3] Android ļauj izstrādātājiem rakstīt kodu Java programmēšanas valodā, kontrolējot iekārtu ar Google izstrādātu Java bibliotēku starpniecību.[4] 2015. gada septembrī ar Android bija aprīkotas 1,4 miljardi (mēneša laikā aktīvās) ierīces.[5] 2015. gadā 672 jaunizlaistie telefoni un 65 jaunizlaistie planšetdatori bija aprīkoti ar Android
iOS (iepriekš zināma kā iPhone OS) ir Apple mobilā operētājsistēma, kas eksluzīvi izplatīta Apple ierīcēm. Tā tika laista klajā 2007. gada 29. jūnijā kopā ar iPhone un līdz šim tā ir izstrādāta, lai darbotos citos Apple produktos: iPod Touch (2007. gada septembrī), iPad (2010. gada janvārī), iPad Mini (2012. gada novembrī) un Apple TV (2010. gada septembrī). Apple neatļauj šo operētājsistēmu instalēt citās ierīcēs. 2014. gada jūnijā Apple App Store bija 1.2 miljoni iOS lietotņu, no kurām 500,000 ir optimizētas ierīcei iPad. 2010. gada pēdējā ceturksnī šī operētājsistēma aizņēma 26% no mobilo telefonu tirgus, kas atpalika no Google Android un Nokia Symbian.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties