Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:576809
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Izpildvara pieder Ministru kabinetam, kas sastāv no ministru prezidenta un viņa aicinātiem ministriem.1 Izpildvaras uzbūve ir tāda, ka tās sastāv no valdības galvas un no daudzām ministrijām, kur katrai ministrijai priekšnieks ir tās nozares ministrs, kuram attiecīgi ministrijā ir pietiekami daudz palīgu, lai ministrs varētu sekmēt savu darbību, kā arī pilnvērtīgi to veikt. Latvijas Republikā ministrus uzaicina uz darbu ministru kabinetā ministru prezidents jeb persona, kuru uz to aicina valsts galva. Protams, lai šāda varas institūcija varētu pildīt savus pienākumus, tai ir jāsagaida Saeimas apstiprinājums., kā arī vēlāk tā ir atbildīga parlamentam.
Šāda izpildvaras uzbūve parasti pastāv vairākumā valstu, kur ir parlamentārā valsts pārvaldes iekārta. Bet uzbūves principā, ka izpildvara sastāv no ministru prezidenta un ministrijām ir kopīga vairākuma valstīs neatkarīgi no valsts pārvaldes iekārtas. Atšķirības ir tikai, kam ir dotas ministru prezidenta pilnvaras un pilnvaras sastādīt Ministru kabinetu. Prezidentālās valsts ministru prezidents ir arī valsts galva, līdz ar to viņš sastāda valdību, bet pusprezidentālajās valsts iekārtās valdības galvai ir nepieciešams parlamenta apstiprinājums.
Latvijas Republikā Ministru kabinets sastāv galvenokārt no 12 ministrijām – aizsardzības, ārlietu, ekonomikas, finanšu, iekšlietu, izglītības un zinātnes, zemkopības, satiksmes, labklājības, tieslietu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kultūras ministrijām.2 …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1121494
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties