Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:576105
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Automobiļa stūres iekārtas tehniskais stāvoklis ietekmē automobiļa vadāmību un kustības drošību. Palielināta spēle stūres iekārtas savienojumos pagarina laiku, kas nepieciešams priekšējo riteņu pagriešanai, palielina triecienu slodzes un to ietekmi uz autovadītāju, veicina automobiļa priekšējās daļas vibrācijas rašanos un samazina automobiļa stabilitāti.
Grūti darbināms stūres pārvads savukārt pasliktina automobiļa priekšējo riteņu stabilizāciju un apgrūtina automobiļa vadīšanu.
Automobiļa kustības drošību ievērojami palielina stūres iekārtas hidrauliskie pastiprinātāji, ko iebūvē jaunāko konstrukciju automobiļos.
Hidrauliskie pastiprinātāji atvieglo stūres rata pagriešanu, mīkstina ceļa nelīdzenumu radītos triecienus, ļauj kontrolēt, kā arī ietekmēt automobiļa kustības virzienu, plīstot automobiļa priekšējo riteņu kādai riepai.
Ārējā apskatē stūres iekārtai vispirms pārbauda visu stūres iekārtas daļu un savienojumu nostiprinājumus. Visiem uzgriežņiem jābūt cieši (stingri) pievilktiem un nosprostotiem saskaņā ar rūpnīcas izgatavotājas noteikumiem.
Jāapskata arī stūres mehānisma karteris un jāpārliecinās, vai eļļa neizplūst caur kartera savienojumiem. Stūres sviru un stieņu savienojumu blīvslēgi nedrīkst būt bojāti, jo smiltis, iekļūstot blīvslēgos, veicina attiecīgo savienojumu intensīvu dilšanu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1116663
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties