Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:574295
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Līzings un tā būtība    3
2.  Līzinga attīstības raksturojums Latvijā    5
3.  Līzinga reglamentējošā likumdošana    8
4.  Līzinga darījuma elementu raksturojums    10
5.  Līzinga darījumu grupēšana un organizatoriskie aspekti    14
6.  Līzinga klasifikācija pēc finansēšanas veidiem    17
7.  Līzinga klasifikācija pēc darbības iezīmēm    19
8.  Līzinga līgumi    20
9.  Līzinga ekonomiskais izdevīgums    23
10.  Līzinga aprēķināšana    25
10.1.  Līzinga maksājuma summas noteikšana    25
10.2.  Līzinga procentu aprēķināšana    26
10.3.  Līzings ar vienādiem maksājumiem    26
10.4.  Līzings ar atvieglojuma termiņu    27
10.5.  Līzings ar nesamaksātās vērtības palielinājumu    27
Darba fragmentsAizvērt

Ikviens patērētājs labprāt iegādātos jaunu automašīnu, dzīvokli, dzīvokļa iekārtu vai sadzīves tehniku. Piesātinātajā preču tirgū pārdevēji, izmantojot dažādus mārketinga paņēmienus, cenšas piesaistīt patērētāju uzmanību savām precēm. Patērētāji bieži vien, bet it īpaši, ja nepieciešams iegādāties dārgākas preces, izvēlas pārdevēju, kurš piedāvā ne tikai kvalitatīvākas preces, bet arī iespēju iegādāties preces, maksājot par tām nevis uzreiz, bet gan pakāpeniski un pa daļām. Pārdevēju rīcībā parasti nav brīvu līdzekļu, lai varētu šādi kreditēt patērētājus. Patērētāju kreditēšanu pārdevēji, galvenokārt, var veikt tikai uz preces piegādātāja dotās pēcapmaksas rēķina, t.i., kad pārdevējs par saņemto preci ar piegādātāju norēķinās pēc kaut kāda laika. Piegādātāja dotais norēķināšanās laiks (noteiktais preces pēcapmaksas termiņš) bieži vien nepārsniedz trīsdesmit dienas. Patērētājam šāds termiņš nav pietiekams, lai norēķinātos ar pārdevēju par dārgāku pirkumu. Tādēļ gandrīz visi pārdevēji, kas piedāvā patērētājam dažādas preces, "uz kredīta", sadarbojas ar finansu partneri, kurš patērētājam var piešķirt kredītu. Pārdevēja finansu partneri ir bankas vai līzinga kompānijas, sabiedrības vai grupas. Tātad patērētājs pilnīgu vai daļēju samaksu par preci var veikt:
izmantojot kredītu, ko patērētājam piešķīris pārdevējs;
izmantojot kredītu, ko patērētājam piešķīrusi trešā persona, t.i., pārdevēja finansu partneris, kurai savukārt noslēgts līgums vai citāda vienošanās ar pārdevēju par patērētāja kreditēšanu.
Galvenie patērētāja kreditēšanas veidi ir:
naudas aizdevums;
līzings.
Patreiz tieši līzings ir kļuvis par izplatītāko patērētāja kreditēšanas veidu un par efektīvu pirkšanas un pārdošanas instrumentu, kuru izmantojot, pārdevējs uzreiz saņem naudu, bet patērētājs vajadzīgo preci, kuras iegādi citkārt nāktos atlikt līdz nepieciešamās naudas summas sakrāšanai.
Līzings ir uzņēmējdarbības veids, kas vērsts uz laiku brīvo vai piesaistīto finanšu līdzekļu ieguldīšanu (investēšanu) mantā, kuru iegādājas fiziskām un juridiskām personām pēc viņu lūguma, un uz noteiktu laiku nodod tām lietošana saskaņā ar līgumu 1.
Līzings dod iespēju racionāli izmantot savus līdzekļus līzinga ņēmējam un vairākkārtīgi atgūt ieguldītos līdzekļus līzinga devējam.
Līzinga pamata būtība un pievilcīgums slēpjas faktā, ka pati finansētā automašīna, tehnika vai tehnoloģiskā iekārta ne tikai ģenerē līzinga ņēmējam papildu peļņu, bet arī rada ieņēmumus un naudas plūsmu līzinga maksājumu veikšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties