Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:573544
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Zinātne par pareizu uzturu    3
2.  Dabiskās atveseļošanās princips    5
3.  Karstie dzērieni ziemas aukstumā    7
3.1.  Karstie dzērieni    8
4.  Organisma attīrīšana no sārmiem    9
5.  Uztura ieradumu maiņa gadsimtu gaitā    10
6.  Uztura bagātinātāji    11
7.  Veselīgs dzīvesveids    14
8.  Veselīga uztura pamatnoteikumi    17
  Secinājumi    19
  Priekšlikumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Darba tēma: Augu valsts produkti mūsu uzturā.
Mūsdienās, kad bērni parasti pārtikā lieto ātrās ēstuves iegādātos neveselīgos ēdienus, vecāku paaudžu cilvēki un jaunieši, kuri pievērš uzmanību savai veselībai un augumam arvien vairāk uzmanības pievērš savam dzīves veidam un veselībai. Ir vajadzīgs uzturā lietot pašmāju audzētos produktus, kas viennozīmīgi ir veselīgāki un nenodara tādu ļaunumu cilvēka veselībai un organismam.
Darba mērķis: Iepazīties ar veselīga uztura pamatnosacījumiem, veselīgu dzīvesveidu un dabiskās atveseļošanas principiem.
Darba uzdevumi:
Atrast informāciju par pareizu uzturu un augu valsts produktiem uzturā.
Sakopot un atlasīt svarīgāko informāciju.
Veikt secinājumus.

1. Zinātne par pareizu uzturu.
Šī vēl ir salīdzinoši jauna zinātne. Tikai pagājušajā gadsimtā tika izdarīti svarīgi, uz mūsu veselību attiecināmi atklājumi. Tika atklāta vitamīnu un minerālsāļu pastāvēšana un viņu ieguldījums veselīgā uzturā. Tika radītas teorijas par savstarpējo saistību starp uzturu un hronisku saslimšanu profilaksi. Pamatojoties uz šīm zināšanām, šodienas zinātne spēj sniegt pareiza uztura rekomendācijas:
- noteikt savu normālo svaru un censties to saglabāt;
- patērēt vairāk augļu un dārzeņu;
- patērēt vairāk balastvielu;
- ierobežot tauku, īpaši piesātināto tauku, patēriņu;
- mazāk lietot sāli;
-mēreni lietot alkoholu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties