Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:573444
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cenzūra ir tekstu un citu mākslas darbu pārbaude, lai izlemtu, vai tos drīkst publicēt. Tā ir arī varas izmantošana, lai kontrolētu vārda brīvību, kura ir ceļš uz sapratni izglītībā, kultūrā, zinātnē un arī sadzīvē. To parasti veic valsts, kāda ietekmīga cilvēku grupa vai organizācija. Tā ir raksturīga diktatūrām, arī dažiem atsevišķiem reliģiskiem grupējumiem.
Pastāv divu veidu cenzūras: 1. ja likums aizliedz publicēt vai izplatīt noteiktu informāciju, kā tas ir Austrālijā, Ķīnā un citur, kur ir aizliegts aplūkot dažas interneta lappuses, un 2. kad nav aizliegts, bet cilvēkam ir bail paust savu viedokli, jo, to darot viņi riskētu ar dzīvību, darbavietu, vietu sabiedrībā. Pastāv arī citi ideju vai viedokļu ierobežošanas veidi, kā piemēram, propaganda, masu mediju ietekmēšana, politkorektums un citi.
Visos laikos kāds ir gribējis kaut ko noklusēt, slēpt, aizliegt, kontrolēt un ietekmēt. Cenzūras jēga balstās uz to, ka zīmēm ir spēks un to var izmantot labiem un ļauniem mērķiem- tas ietekmē notikumu gaitu, spēj mainīt uzskatus, gāzt valdības un pārveidot sabiedrību. Diskusijas par to kādām vajadzētu būt cenzūras robežām ir ļoti atšķirīgas.

Censorship is text and other art work chek up to decide if can them publish. It is also power useing to control freedom of speech. Free speech is like road to understanding in education, culture, science and social life. Censorship is realizing some powerful group of people, state, government or some organization. Censorship is actual for dictatorship and also for some religion groups.
Exist two ways of censorship. First is if law ban publish or to give out some kind of information like it is in Australia, China and others countries where is taboo look some internet resurss. And second way is when official isn’t forbidden give information but peoples are afraid to do that because they can lose their job or life or social status. Exist other idejas or opinion forbidden ways like propaganda, mass media influence and political correctness.
In all times has been peoples whos wanted to hide something, forbid, control or manipulate with other peoples and it is censorship based. Words has power. It can Exchange events progress, to depose government, change opinion and society. If words have power it means that it can use for good and bad works and things. Discussion about what kind censorship areas must be is very various and intensive.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties