Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:573178
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijai mazo uzņēmumu (MU) izveide un attīstība ir viena no aktuālākajām pamatproblēmām ekonomiskajā politikā. MU ir jāuztver kā vadošs faktors, kas nosaka ekonomikas izaugsmes tempus, struktūru, kvalitāti un iekšzemes kopproduktu (IKP). Visās attīstītās valstīs IKP 60-70% veidojas no MU, tāpēc lielākā daļa attīstīto valstu veicina to attīstību.
Tātad MU nav ekonomikas blakus efekts, bet gan nozīmīgs faktors tās veidošanā un veicināšanā. MU nostiprina katras valsts ekonomisko stabilitāti un vienmērīgu izaugsmi, jo parādoties lielam skaitam jaunu MU, tiek nodrošinātas jaunas darbavietas, jaunu pakalpojumu un preču ieviešana, specializācija utt.
2002.gada 23.aprīlī Latvija pievienojās Mazo uzņēmumu Eiropas hartai (pievienots darbam beigās), pēc kuras MU ir jāuzskata par galveno uzņēmējdarbības, nodarbinātības, kā arī sociālās un vietējās integrācijas Eiropā virzītājspēku. Tādēļ nepieciešams radīt vislabāko vidi, kāda MU un uzņēmējdarbībai ir iespējama.
Neskatoties uz to, ka MU ir ļoti liela nozīme un daudzās valstīs tiem tiek piešķirta pastiprināta uzmanība, tie saskaras ar daudziem lieliem šķēršļiem, kas ir jāpārvar gan dibinot jaunu uzņēmumu, gan arī veicinot esošo uzņēmumu attīstību. Svarīgākie no tiem ir naudas līdzekļu trūkums, grūtības saņemt kredītus, liela konkurence, patērētāju pirktspējas samazināšanās, ātrs zinātniski – tehniskais progress, nelabvēlīga cenu veidošanas politika, likumdošanas nepilnības attiecībā pret mazajiem uzņēmumiem, nepietiekama informācija par valstī pašreiz pieejamām uzņēmējdarbības atbalsta formām un vēl daudzi citi ietekmējošie faktori. Bez tam liela nozīme ir valsts politikai attiecībā pret MU, jo tieši valstij ir lielas iespējas iespaidot uzņēmumu darbību. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties