Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:573137
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Visu mūžu Kants nodzīvojis vienā pilsētā – Kēnigsbergā. Viņš nenāk no bagātas ģimenes, tāpēc zina, ko nozīmē trūkums un pieticība un savu dzīvi raksturojis šādi: „Es cenšos pakļaut lietas sev, nevis sevi lietām” (Kants I. Praktiskā prāta kritika. – R., 1988. – 8.lpp.). Apbrīnojami, kā šis Kanta izteikums par dzīvi saskan ar viņa filozofijas būtību!
Kants beidzis Kēnigsbergas universitāti un vairākus gadus strādājis par mājskolotāju. Pēc kāda laika viņš kļuvis šajā universitātē par privātdocentu, taču bez pastāvīga atalgojuma. Vēlāk Kants ir spiests strādāt savām spējām nepiemērotu un diezgan nožēlojamu darbu – par Kēnigsbergas pils bibliotekāra palīgu. Tikai pēc piecpadsmit gadiem Kēnigsbergas universitāte piedāvā vienam no pasaules izcilākajiem filosofiem štata profesora vietu.
18. gadsimta beigās Kantu jau zina visā Eiropā. Līdz ar slavu sāk nākt darba piedāvājumi no citām universitātēm. Interesants ir fakts, ka 1774. gadā Kantu aicina ieņemt profesora vietu Jelgavas akadēmijā. Par to ir zināms no viņa sarakstes ar brāli Johanu Heinrihu, kas strādā par skolotāju un mācītāju Kurzemē. Vēl pēc diviem gadiem piedāvājums tiek atkārtots, taču filosofs to noraida – varbūt tāpēc, ka šajā laikā Kants koncentrējas sava nozīmīgākā darba „Tīrā prāta kritika” uzrakstīšanai un negrib mainīt dzīves vietu un apstākļus.
Kaut arī Kants neatbrauc strādāt uz Latviju, viņa triju galveno darbu pirmpublikācijas ir saistītas ar Rīgu un Liepāju, kur darbojās Hartknoha izdevniecība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1116148
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties