Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:571971
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Sporta ētikas kodekss   
  Sporta ētikas četri principi   
  Sporta ētikas pamatprincipi treneru darbības pamatā   
  Treneru uzvedības kodekss   
  Sporta ētikas kodeksa sadaļas – treneru ētika, Latvijas sporta organizācijās   
Darba fragmentsAizvērt

Iepazīstoties ar interneta resursos pieejamo sporta skolu un sporta klubu sporta ētikas noteikumiem un tos salīdzinot, tad iepriekšminētā Treneru uzvedības kodeksa sadaļas visus punktus savā ētikas kodeksā ietvērusi Liepājas tenisa Sporta skola, un kā pozitīvs apstāklis norādāms tas, ka, Sporta ētikas kodeksa 10.punktā vārdus „jaunu cilvēku” Liepājas tenisa Sporta skola aizvietojusi ar vārdiem „dažāda vecuma cilvēku”.(8)
Džudo klubam Lido un Sporta klubam Krimulda pamatos ir vienāds ētikas kodekss un tajā norādīts, ka tā īstenošana ir ikviena dalībnieka pienākums. Kodeksā nav īpaši atdalīts punkts par trenera ētiku, bet noteikti kopēji pamatprincipi: atbildība, profesionalitāte, objektivitāte, lojalitāte, komunikācijas ētika, interešu konflikta novēršana un savstarpējas attiecības. (4,6) Izteiktā atšķirība, ka Džudo kluba ētikas kodeksā norādīts, ka treneri ievēro gan džudo pamatprincipus, gan Dzigaro Kano deklarētās vērtības (Dz.Kano radīja jaunu tuvcīņas veidu, kuru nosauca par džudo. Dzigaro Kano apvienoja vairākus džiudžitsa novirzienus, paņemot no džiudžitsa tehnikas visu labāko un atmetot bīstamos paņēmienus).(4)
Latvijas futbola federācijas ētikas kodeksā vienīgajā bija norādīti trenera pienākumi ikdienas dzīvē, ārpus futbola laukuma un trenera pienākumi pret līdzjutējiem un preses pārstāvjiem.(5)

Rezumējums
Uzrakstot referātu „Sporta ētikas kodekss un tā nozīme trenera darbā (sporta ētikas pamatprincipi)”, ieguvu daudz jaunu, interesantu un noderīgu informāciju gan par ētiku kopumā, gan padziļināti izpētot sporta ētiku un treneru darbības morāles, uzvedības un ētikas principus. Jaunas atziņu ieguvu izlasot zviedru trenera Lases Hogedāla: „Rokasgrāmata trenerim un vadītājam”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1360346
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties