Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:570291
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

3. Karls Bernšteins, Bobs Vudvords „Visi prezidenta vīri”
Grāmata ir par 20. gadsimta divu izcilu žurnālistu veikto izmeklēšanu un veikumu – ASV prezidenta Ričarda Niksona atmaskošanu, saistībā ar ielaušanos Votergeitā un prezidenta atkāpšanos no amata 1974. gadā.
Divi reportieri – Karls Bernšteins un Bobs Vudvords, kas atmaskoja Niksonu , kopš tā laika ir dzīvojuši atšķirīgas dzīves. Vudvards (65) ir turpinājis strādāt The Washington Post, kur viņš tagad ir uzkalpojies līdz redaktora vietniekam. Paralēli darbam viņš ir sarakstījis 12 politiskos bestsellerus. Bušu viņš ir intervējis četras reizes, kopumā vairāk nekā 11 stundu. Tādējādi Vudvarda pēdējās četras grāmatas ir detalizētas liecības par Bušu un viņa galmu, to skaitā tādos globālos jautājumos kā 11. septembra teroristu uzbrukumos un sekojošajiem kariem Afganistānā un Irākā. Ne visi ir bijuši sajūsmā par Vudvarda tuvību pašreizējai administrācijai un norādījuši, ka tā kontrastē ar viņa lomu Votergeitas skandālā. Taču Vudvarda bestsellers State of Denial, ko publicēja 2006. gada oktobrī, šos apvainojumus atspēkoja. Tas ataino nekompetenci, nejēdzības un spriedzi Buša administrācijā pirms iebraukuma Irākā, tā laikā un pēc tam.
Savukārt Bernšteins (64) pēc tam kļuva slavenāks ar savām skandalozajām mīlas dēkām, kas aizēnoja viņa žurnālista devumu, kaut arī viņš ir visai veiksmīgi turpinājis strādāt savā arodā, piemēram, kā viens no Vanity Fair redaktoriem. Viena no viņa mīļākajām bija Margareta Džeja, britu vēstnieka ASV sieva. Kad Bernšteina otrā sieva scenāriste Nora Efrona 1980.gadā uzzināja par šo dēku, viņa priekšlaicīgi dzemdēja pāra otro dēlu Maksu. Pēc šiem notikumiem Efrona 1983. gadā uzrakstīja romānu Heartburb, kas trīs gadus vēlāk tika ekranizēts ar Džeku Nikolsonu un Merilu Strīpu galvenajās lomās. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1242023
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties