Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:570150
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Darba vides risku novērtēšana    4
1.1.  Troksnis    5
1.2.  Ergonomika    7
1.3.  Apgaismojums    8
1.4.  Apkārtējo cilvēku ietekme    9
1.5.  Paklupšanas iespēja    9
2.  Preventīvo pasākumu plāns    10
2.1.  Individuālie aizsardzības līdzekļi    10
3.  Obligātā veselības pārbaude    13
  Nobeigums    14
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

3. OBLIGĀTĀ VESELĪBAS PĀRBAUDE
Obligātās veselības pārbaude ir jāveic tiem nodarbinātajiem, kuru veselības stāvokli ietekmē vai var ietekmēt veselībai kaitīgie darba vides faktori, kā arī tiem, kuriem darbā ir īpaši apstākļi. Obligātās veselības pārbaudes mērķis ir nodrošināt savlaicīgu nodarbināto veselības traucējumu atklāšanu un veselības aizsardzību pret darba vides riska faktoru ietekmi. Tādējādi, veicot obligāto veselības pārbaudi, uzlabotos nodarbināto veselība, darba spējas un samazinātos darba kavējumi slimības dēļ.
Obligātās veselības pārbaudes iedala:
pirmreizējās – veic pirms stāšanās darbā;
periodiskās – veic periodiski, atkarībā no kaitīgo faktoru iespējamās iedarbības;
ārpuskārtas – veic ja mainās darba vides faktori, ja radušies veselības traucējumi, pēc darba devēja iniciatīvas, pēc darba aizsardzības speciālista ieteikuma.
Obligātās veselības pārbaudes veic arodslimībās sertificēts un ģimenes ārsts (VAS Paula Stradiņa KUS Aroda un radiācijas medicīnas centrs, ja cilvēki, veicot darba uzdevumus, ir tikuši pakļauti jonizējoša starojuma iedarbībai).
Obligātās veselības pārbaudes veikšanas biežums ir atkarīgs no konkrētā faktora iedarbības pakāpes un konkrētā darba īpašos apstākļos.
Lai kontrolētu riska faktoru kaitīgo ietekmi, kādiem tiek pakļauts dīdžejs uzņēmumā „Hotel Kandava”, darbiniekam ir nepieciešams veikt obligāto veselības pārbaudi ne retāk kā reizi trijos gados saistībā ar atrašanos piespiedu pozā ilgāk kā 50% no darba laika un ne retāk kā reizi gadā saistībā ar trokšņa iedarbību uz darbinieka dzirdi.

NOBEIGUMS
Riska novērtēšana ir vadības instruments, kas ļauj darba devējam noteikt, vai darba drošība un strādājošo veselības politika (arodveselība) ir atbilstoša darba saturam, kā arī pierakstu veidā fiksēt riskus darbā, parādot nepieciešamos pasākumus riska novēršanai. Risku novērtēšanai var izmantot dažādas metodes un shēmas. Gadījumos, kad nevar droši atbildēt par to, vai kāds no riska faktoriem apdraud nodarbināto veselību un pārsniedz pieļaujamās robežvērtības vai nē, ir jāveic kaitīgo faktoru mērījumi. Novērtējot dīdžeja darba vietas riska faktorus uzņēmumā „Hotel Kandava” var secināt, ka galvenie riski, kas var ietekmēt darbinieka drošību un veselību ir sekojoši: darba vietas iekārtojums, troksnis, darba vietas apgaismojums, piespiedu darba poza, paklupšanas iespēja, kā arī apkārtējo cilvēku ietekme.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties