Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:569924
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Itālija daudziem ir sapņu zeme. Madonnas, bazilikas, freskas … Makaroni, amareto, kapučino … Šķiet, ka par šo zemi viss jau zināms, ja arī paši neesam tur bijuši. Tāpat arī itālieši – vai nu mazums tie filmās redzēti.
Itālijas Republika ir valsts Eiropas dienvidos, Apenīnu pussalā, kas robežojas ar Franciju, Šveici, Austriju un Slovēniju. Austrumos to apskauj Adrijas un Jonijas jūras, rietumos – Tirēnu un Ligūras jūras. Itālijas pieder Sicīlija, Sardīnija, Toskānas arhipelāgs, Lipāru, Egadu, Poncas salas un daudz sīku salu. Tās platība ir 301 tūkstošs km2 un sadalīta 20 reģionos. Valsts galva ir prezidents, ko uz 7 gadiem ievēlē parlaments.
Itālijā ir apmēram 57 miljoni iedzīvotāju, un tā ir viena no Eiropas visblīvāk apdzīvotajām valstīm. Blakus romāņu izcelsmes itāliešiem Ziemeļitālijā dzīvo ap 280 000 vāciski runājošu dienvidtiroliešu, tad vēl slovēņi un franči, bet dienvidos ir daudz albāņu un grieķu. Sardīnijas salā 12 000 iedzīvotāju vēl runā katalāņu valodā. Valsts valoda – itāliešu. 99% iedzīvotāju ir Romas katoļi.
Dzimtene itāliešiem ir ļoti svarīgs jēdziens. Viņiem sava mazā dzimtā zemīte ir svēta. Itālieši skaidri zina, no kurienes viņi cēlušies, un savu izcelsmi visu mūžu lepni nes līdzi kā karogu. Cilvēks, kas dzimis Kalabrijas pilsētiņā, vienmēr domās par sevi kā par kalabrieti, lai arī gandrīz visu mūžu būtu nodzīvojis citur. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1361182
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties