Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:569213
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Jēdzienam „komunikācija” ir daudz dažādu teorētisko skaidrojumu. Arī praktiski tas tā ir, tomēr katram cilvēkam kā indivīdam tā nozīmē ko citu. Ikviens no mums komunikāciju interpretē no sava subjektīvā skatpunkta. Cilvēka saziņas līmenis ir atkarīgs no viņa personības, no dzīves uztveres, no apstākļiem, kuri viņu ietekmē. Šo uzskaitījumu varētu papildināt ar daudziem aspektiem, tomēr ne visus var pieskaitīt pie verbālās komunikācijas. Parasti ar komunikācijas jēdzienu mums asociējas vārdiskā saziņa, aizmirstot par to, ka arī bez vārdiem ir iespējams saprasties. Ar to arī sākšu temata „Neverbālā saskarsme” analīzi.
Izmantojot M. Knapa definīciju, varam sacīt, ka „neverbālā komunikācija apzīmē visas tās cilvēku reakcijas, kuras nevar tikt aprakstītas kā atklātas vārdiskas (mutiskas vai rakstiskas) manifestācijas”.[1,54] Tas nozīmē, ka arī bez vārdiem mēs viens otram spējam informāciju nodot un saņemt pretī. Izrādās, ka apmēram 50% informācijas (pēc dažiem avotiem, pat 60-80%) cilvēks nodod un saņem neverbālā ceļā.[2,72] Literatūrā tiek minēti vairāki neverbālās komunikācijas līdzekļi, kuri saziņā tiek izmantoti kā ”signāli”, kas dod informāciju jau pirms sarunas uzsākšanas, tās laikā vai pēc tās. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties