Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:569064
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 22 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    6
1.  XUL apskats    8
1.1.  Nosaukums    8
1.2.  Vēsture, rašanās iemesli un mērķi, īpatnības    8
1.3.  Radniecīgas tehnoloģijas    9
1.4.  Darbības vide    9
1.5.  Veidi    10
1.6.  Saistība ar citām tehnoloģijām    10
1.7.  XUL faila struktūra un uzbūves pamatidejas    11
1.8.  Dažu lietotāja saskarnes elementu apraksts    12
1.8.1.  Izvēlnes    12
1.8.2.  Ciļņu panelis    14
1.8.3.  Teksta ievadlauki    14
1.9.  Specifiskas tehnoloģiskas iezīmes    15
1.9.1.  Daudzvalodu atbalsts    15
1.9.2.  Pārklājuma elements    15
1.9.3.  Pašdefinētas kontroles    16
1.9.4.  Elementiem piesaistīti datu avoti    16
1.9.5.  Centralizēta īpašību nodošana un darbību izpilde    17
2.  XUL un HTML salīdzinājums    18
2.1.  Autora personīgā pieredze katrā no salīdzināmajām tehnoloģijām    18
2.2.  Darbības vides ierobežojumi    19
2.3.  Koda ģeneratori    20
2.4.  Izstrādātājam noderīgas informācijas pieejamība    21
2.5.  Dažādi specifiski salīdzinājumi    21
3.  Praktisks XUL aplikācijas izstrādes piemērs    24
  Noslēgums    29
  Literatūras avotu saraksts    31
Darba fragmentsAizvērt

Noslēgums
Darba izstrādes sākumā izvirzītie mērķi ir daļēji sasniegti.
Autors ir iepazinies ar XUL galvenajiem principiem, pamatnostādnēm un saistītajām tehnoloģijām, uzzinājis arī daudz jauna par tieši Mozilla pārlūkprogrammas vēsturi un specifiku.
Autors ir izlasījis vairākas apmācības un eksperimentējis ar tajās sniegtajiem piemēriem kā arī pats atklājis XUL nepilnību un izdomājis līdzekļus kā to apiet.
Ir gūta vērā ņemama pieredzi, iesaistoties jau sen aizsāktā XUL projektā, mācoties uztvert un saprast jau izstrādātu XUL un tam piesaistīto JavaScript kodu, to pārveidot un pielāgot noteiktām prasībām.
Tomēr nevarētu uzskatīt, ka XUL jau ir apgūts augstā līmenī, ar laiku tikai tiek atklātas dažādas specifiskas iezīmes un iegūta pieredze. Šī mērķa īstenošana tiek turpināta.
Šī darba izstrādes rezultātā autoram ir radies zināms priekšstats par XUL izmantošanas lietderību noteiktos apstākļos, ir tapuši vairāki secinājumi:
• Vienkārši Interneta lapu izstrādei ir ērtāk izmantot HTML – pamattehnoloģiju pietiekoši labi atbalsta visas populārākās pārlūkprogrammas. Ideāla tehnoloģiju kompozīcija dinamisku mājas lapu izstrādē ir HTML, PHP un datu bāzu serveris MySQL vai PostgreSQL. Tīmekļa lietojumu izstrādei visi minētie komponenti ir bezmaksas, pēc pieredzes spriežot, ļoti ērti izmantojami. Piedevām, eksistē jau daudz dažādu gatavu paraugu, sagatavju (gan maksas, gan bezmaksas), kuras pielāgojot un iekļaujot izstrādes projektā var ievērojami ietaupīt laiku. Pēdējā laikā šajā jomā arvien populārākas kļūst universālas satura pārvaldības sistēmas (CMS – content management system angļu val.), piemēram, Mambo CMS , kas pēdējā laikā ir ieguvusi vairākus apbalvojumus atvērtā pirmkoda produktu jomā .
Autors uzskata, ka vienkāršai mājas lapai, kas parasti kalpo kā reklāmas objekts, jābūt spējīgai sevi attēlot gandrīz jebkurā pārlūkprogrammā, jebkādi ierobežojumi vai nosacījumi, ka lietotajam jāizmanto tieši viena noteikta pārlūkprogramma, var lietotājam radīt nelabvēlīgas emocijas, kā rezultātā var bojāties mājas lapas pārstāvētā uzņēmuma prestižs.
Tomēr katrs atsevišķs gadījums jāvērtē individuāli – ja mājas lapā nepieciešama papildus funkcionalitāte, ko nodrošina tieši XUL, var mēģināt realizēt projektu tieši XUL tehnoloģijā; jebkurā gadījumā tiks gūta pieredze, kurā varēs dalīties ar nozares speciālistiem.
• XUL jāizmanto tieši specifisku lietotāja saskarņu gadījumos, dažādās informācijas sistēmās, kur galvenā prasība ir funkcionalitāte un tiek izmantotas vienkāršas standarta kontroles nevis īpaši nestandarta dizaina un fantāzijas augļi, kā tas ir reklāmas mājas lapu gadījumā. XUL tomēr nodrošina vairākas ērtas papildus funkcijas, kas atvieglo sistēmas izstrādi un uzturēšanu. Šāda sistēma (neatkarīgi vai tā būtu kā klienta aplikācija vai tīmekļa aplikācija) būtu platformneatkarīga un ar stilistiski ērti maināmu saskarni.
Cerams, ka izstrādātais darbs varētu pretendēt uz vispārīga, populārzinātniski - analītiska raksta statusu. Darbā paustas dažādas pārdomas, kas saistītas gan tieši ar XUL, gan citām radniecīgām tēmām. Autors priecātos, ja šo materiālu varētu izmantot kā ceļvedi XUL apgūšanas procesa sākumdaļā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1237669
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties