Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:568720
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1972. gadā Nensija Večslere kļuva par pirmo atklāto geju un lesbiešu personu politiskajā karjerā. Viņa tika ievēlēta Annas Arboras pilsētas valībā no cilvēktiesību. 1974. gadā Elaina Noble kļuva par pirmo atklāto lesbieti, kas ievēlēta valsts pārvaldē ASV, kad viņu ievēlēja Masačusetas pārstāvju palātā. Viņa „iznāca no skapja” savas kampaņas laikā.
Senātā atklātu lesbieti pirmo reizi ievēlēja1990. Gadā – tā bija Dale McCormick, kas kļuva par pirmo Senātā pārstāvi (ievēlēta no Menas štata). Tammija Boldvina bija pirmā, kas tika ievēlēta Kongresā, tas notika tikai 1998. gadā, taču 2012.gadā viņa kļuva par pirmo atkāto lesbieti, kas kļuvusi par senatori Amerikas vēsturē. Interesants fakts – vairāks atklātas lesbietes sākot no 80.gadu vidus parādījušas sevi arī reliģijā – viņas apstiprinātas par jūdaisma rabīniem.

Aktualitāte – Eiropraida izstāde KKC
EuroPride 2015 Rīgā norisināsies no 15. līdz 21. jūnijam. Visas nedēļas garumā notiks virkne dažādu pasākumu – filmu festivāls „Melnā neļķe”, radošas un izglītojošas darbnīcas par dažādām tēmām, kas saistītas ar līdztiesības veicināšanu sabiedrībā un izstādes, tostarp vēlos izcelt izstādi “LGBT Latvijā kopš 20. gadsimta sākuma”, uz kuru ieteiktu jums aiziet. Izstāde būs apskatāma Praida namā = Kaņepes kultūras centrā, Skolas ielā 15.06-21.06.2015 / 12:00-18:00

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1350238
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties